Endekste önemli bir desteğin kırılmamış olması riski sınırlıyor

Geçen hafta ABD’deki enflasyon rakamları küresel çapta enflasyonist endişeleri ve erken sıkılaşma korkularını gündeme taşıdı.

Endekste önemli bir desteğin kırılmamış olması riski sınırlıyor

Geçen hafta ABD’deki enflasyon rakamları küresel çapta enflasyonist endişeleri ve erken sıkılaşma korkularını gündeme taşıdı. Yeniden gündeme gelen bu endişelere bağlı olarak küresel risk iştahının bir miktar baskı altında kaldığı görüldü. Bu hafta küresel çapta ekonomik veri akışları ile hafta içerisinde Fed üyelerinin konuşmaları ön planda olacaktır. Yurt içinde ise küresel gelişmelerin yanında perşembe günkü TCMB kararı yakından izlenecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta
• 13:00 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Enflasyon endişelerine bağlı olarak geçen hafta küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyir kaydedilirken, cuma günü küresel piyasalarda toparlanma çabası ön plana çıktı. Son dönemde yurt
dışı piyasalara kıyasla pozitif ayrışan ve yükseliş eğilimini sürdüren BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,83’lük yükselişle 1.638,50 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,95 – 9,97 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 10,03’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerde endekste yeni rekorlar görülmeye devam etse de gün içi volatilite ve teknik göstergelerde özellikle gün altı periyotlardaki yorgunluk ve oluşan negatif uyumsuzluklar yukarı yönlü
pozisyonların riskini artırıyor. Buna karşın henüz önemli bir desteğin kırılmamış olması riski sınırlıyor. Bu noktada mart ayındaki bir önceki zirvenin bulunduğu 1.590’ı referans olarak izlemeye devam ediyoruz. Burası kırılmadığı sürece geri çekilmeler sınırlı düzeltmeler olarak kalıp yeni zirve beklentileri devam edecektir. Ancak herhangi bir sebeple bu seviyenin altına sarkılacak olursa satış baskısı şiddetlenebilir. Yukarıda ise geçtiğimiz hafta içindeki zirve olan 1.643,82 izlediğimiz ilk güçlü direnç konumunda. Buranın üzerinde 1.670 -1.700 aralığı test edilmek istenecektir.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER