Endeksteki para girişleri ile alımlar hızlandı

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 21.624 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 189 kişi olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz ekonominin kitabını yazdık . Erdoğan: Devletin sürekliliğini bir kenara koyarak 'Sakın Kanal İstanbul'a girmeyin, p.

Endeksteki para girişleri ile alımlar hızlandı

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 21.624 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 189 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz ekonominin kitabını yazdık .

Erdoğan: Devletin sürekliliğini bir kenara koyarak 'Sakın Kanal İstanbul'a girmeyin, paranızı alamazsınız' gibi bir yaklaşıma girmeleri, devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarının en güzel ifadesidir .

Rus Askeri İşbirliği Dairesi Başkanı Shugayev, ileri düzeyde askeri uçak geliştirme konusunda Türkiye’yle müzakere aşamasında olduklarını söyledi .

ABD Hazine Bakanı Yellen: COVID-19 salgınının kontrol altına alınması enflasyonu geriletmek için anahtar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ilk milli elektrikli trenin çok kısa süre içerisinde raylarda olacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığının, "Etil Alkol ve Metanolün Üretimi ile İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tıbbi kullanım amaçlı etil alkolün tüketiciyi cezbeden ve alkollü içki izlenimi veren cam ambalajları, 5 litrelik siyah mat plastik ambalaja dönüştürüldü ve alkollü içki ambalajlarına benzerlikleri ortadan kaldırıldı.

Çin'de Ekim ayında, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklentilerin üzerinde pozitif geldi.

Çin, Avrupa Bİrliği'nin uyguladığı düzenleyici tedbirler ve yabancı işletmelere çıkardığı ticari zorluklar ile dünya tedarik zincirine zarar verebileceği uyarısında bulundu .

ABD, çelik ve alüminyum tarifelerine ilişkin Japonya ile müzakerelere başlayacak.

EIA Başkanı Birol, Rusya Devlet Başkanı Putin’in vanaları açması durumunda, doğal gaz fiyatlarının düşeceğini, 2022’nin 2. yarısından itibaren petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskı olabileceğini belirtti.

Pekin'de kurulan, Çin ana karasındaki üçüncü menkul kıymetler borsası bugün işlemlere başladı.

Almanya’da Kovid-19 salgınının dördüncü dalgasında günlük vaka sayıları rekor seviyelere ulaştı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Bütçe Dengesi Euro Bölgesi’nde ise Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yarın saat 09.00'da başlayacak 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin açılış konuşmasını yapacak .

TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftanın en önemli veri akışı ABD tarafından açıklanan enflasyon verisiydi. Fed Başkanı Powell'ın her konuşmasında yinelediği 'yüksek enflasyon'un geçici' olduğuna dair görüşün ne kadar doğru olup olmadığı açısından önem arz eden ABD TÜFE verisi açıklandı. ABD'de TÜFE 1990 yılından bu yana ki en yüksek seviyesini gördü. %5,6 olan beklentilerin üstünde yıllık bazda %6,2 olarak açıklandı. Gıda, enerji ve 2. el araçlardaki artış yüksek enflasyonu tetikledi. Piyasalarda enflasyon açıklanmasının ardından Fed'in faiz artırımına ilişkin konjektüründe değişikliğe gidilerek öne çekileceği düşüncesine ek olarak 18 Kasım'da TCMB PPK'da faiz indirimi beklentisi ile Dolar / TL tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 9,98'e yükseldi. Bugüne ise 10,04'ten başladı.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününe BİST100 endeksi küresel piyasalara paralel hafif alıcılı başlangıç yaptı. Yabancı yatırımcıların son zamanlarda tekrar yurtiçine girmesi ve endeksteki para girişleri ile endekste alımlar hızlandı. Endeks geçtiğimiz hafta her gün kapanış rekoru kırdı.

Eylül ayında düzeltilmiş sanayi üretimi %10,0 olan beklentilerin altında yıllık %8,9 oranında yükseliş kaydetti. Aylık bazda değişim ise Eylül ayında Ağustos ayına kıyasla %1,5 geriledi. Takvim etkisinden arındırılmamış rakam sanayi üretiminde yıllık %19,9 oranında artışa işaret etti. Sanayinin alt sektörleri yıllık bazda incelendiğinde, Eylül ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %7,9, imalat sanayi sektörü endeksi %9,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,0 arttı. Aylık bazda ise madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %2,2 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %3,2 azaldı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Cuma günü 1.794 - 1.816 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.806 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.835 azalarak 649.940 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1.786 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.830'un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.870 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.785 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.820 ve 1,830 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.795 ve 1.785 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER