Enflasyon korkusu küçük sermayeli hisseleri yükseltti

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Yatırımcılar yükselen enflasyona karşı koruma arayışına girerken, küçük sermayeli hisseler son dönemde sıçrama gerçekleştirdi.

Enflasyon korkusu küçük sermayeli hisseleri yükseltti

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar yükselen enflasyona karşı koruma arayışına girerken, küçük sermayeli hisseler son dönemde sıçrama gerçekleştirdi. Küçük sermayeli şirketlerin yer aldığı 2 Kasım günü Russell 2000 yedi aydır süren durgunluğunu rekor bir kapanışla telafi etti. Bunun ardından endekste üç rekor daha görüldü.

Geçtiğimiz hafta açıklanan yeni veriler de tedarik zinciri sorunlarının ve güçlü tüketici talebinin ABD’de enflasyonu son 30 yılın en yüksek seviyesine taşıdığını gösterdi. Küçük sermayeli hisseler, enflasyon beklentilerinin yükseldiği 2010 yılından bu yana benzer dönemlerde, büyük sermayeli hisselere kıyasla daha yüksek performans gösterdi.

Yükselen enflasyona karşı güvenli liman arayışındaki yatırımcılar aynı zamanda bu ay altında görülen %4,8’lik yükselişi de tetikledi. Aynı zamanda hammadde hisselerinde de %5,8’lik yükseliş görüldü.Küçük sermayeli hisselere odaklanan yatırımcılar, güçlü karların borsalarda son dönemde görülen yükselişleri tetiklediğini söyledi.

Bu hafta yatırımcılar perakende satışları ve işsizlik başvuruları ile Walmart, Home Depot ve Target tarafından gerçekleştirilecek bilanço açıklamalarını izleyecek ve tüketici gücüyle ilgili ipuçlarına dikkat edecek. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Russell 2000 endeksinde yatırımcı güveni de ekonomiye yönelik pozitif beklentileri yansıtma eğiliminde.

Bunlarla birlikte seyahatler de yeniden başlıyor. Küçük sermayeli hisselerin ekonomik görünümdeki değişimlere verdiği yüksek tepkiler pandemi dönemi boyunca gözlendi. 2020’nin ilk aylarında korona virüs pandemisi ABD ekonomisini vurduğunda, küçük sermayeli hisselerde düşüş başladı.

Aylar sonra, korona virüs aşılarının geliştirilmesiyle toparlanan ekonomik görünümle birlikte bu hisseler büyük sermayeli hisselerden daha yüksek performans gösterdi. Lipper, “insanlar ekonomik toparlanmaya yönelik daha iyimser olduğunda ve enflasyon konusunda endişelendiğinde, bu gelişmeler küçük sermayeliler için olumlu oluyor” dedi. Yine de bazı yatırımcılar borsaların ekonomik değişimlere karşı hassas olan alanlarına temkinli yaklaşılması gerektiğini düşünüyor.

2022 yılı yaklaşırken, bilançolar 2020’nin zorlu günleriyle karşılaştırılmayacak. Bu nedenle de büyümenin yavaşlama göstermesi bekleniyor. Örneğin S%P 500 gelirlerinin 2021 yılını %45 büyümeyle kapatması beklenirken, 2022 yılı için beklentiler %8,5 seviyesinde. Homrich Berg Baş Yatırım Uzmanı Stephanie Lang, “ekonomiden bağımsız olarak yüksek büyüme gösteren hisselere geri dönüş olabilir” dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER