Ethereum rakiplerinde güçlü adımlar

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Ethereum’un inovatif akıllı kontratları, merkeziyetsizleştirilmiş uygulamaların (dApp) da ortaya çıkmasına neden oldu.

Ethereum rakiplerinde güçlü adımlar

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ethereum’un inovatif akıllı kontratları, merkeziyetsizleştirilmiş uygulamaların (dApp) da ortaya çıkmasına neden oldu. Ancak bugün giderek daha fazla proje Ethereum’un kısıtlamaları nedeniyle pazarda oluşan boşlukları doldurmaya başladı. 2017 yılından bu yana Ethereum blockchain’inde işlem yapmanın maliyeti uygulama geliştiriciler için engel oluştururken, yükselen enerji fiyatları birçok kullanıcının bu uygulamalara erişim sağlamasının önünü kapattı.

Forbes’un haberine göre ilk non-fungible token (NFT) projelerinden bir tanesi 2020 yılında görülen patlamadan yıllar önce ortaya çıktı. Ancak trendin yükselişini görecek kadar uzun ömürlü olmadı.

Ethereum dahi o dönemden bu yana, bir dizi teknik güncellemeyle eksikliklerini giderme çabası içine girdi.

Devamında, “bu özellikler gelecekte Cardano’yu en güvenli ve merkeziyetsizleştirilmiş blockchain’lerden biri haline getirmekle kalmayacak, aynı zamanda etki yaratacak yeni projelerin oluşmasına da imkan tanıyacak” ifadelerini kullandı. Ancak Cardano Ethereum’un tek rakibi değil. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre diğer isimler arasında Polkadot da yer alıyor. Polkadot da Ethereum’un kurucularından Gavin Wood tarafından tasarlandı.

Hudson ise tüketicilere odaklanarak, NFT’ler ve dApp’lerin kullanım seviyesini artırmayı hedefliyor. 2017 yılında ard arda birçok coin’in piyasaya sürüldüğü patlama döneminin üzerinden oldukça fazla zaman geçti. Kaliteli protokoller geliştirildi, işlem hacmi arttı ve networkler iyileştirildi. Tüm bu gelişmeler ise hükümetlerin politika yapıcılarının ve geleneksel finansal hizmetler çalışanlarının ya da sermaye piyasalarının yardımı olmadan gerçekleşti.

Kripto ve dijital varlık sektöründe Wall Street bankalarından küresel tüketici markalarına ve tedarik zincirlerine, kurumsalların ilgisi standartları yükseltirken, daha fazla tüketicinin bu yen dijital ürünleri ve çözümleri benimsemesini hızlandıracak.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER