Ethereum yatırımı için doğru zaman mı?

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Ethereum’un fiyatı son dönemde yükseliş gösteriyor.

Ethereum yatırımı için doğru zaman mı?

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ethereum’un fiyatı son dönemde yükseliş gösteriyor. Yakın zamanda kripto para son 12 ayda gösterdiği %900’lük yükselişin ardından 4,800 dolar seviyesiyle rekora ulaştı. Ethereum’un gelecekte nasıl performans göstereceğini bilmenin bir yolu olmasa da, yakın gelecekte 5 bin dolar seviyesini geçeceğine yönelik beklentiler yükselişte. Peki Ethereum yatırımı yapmak için doğru zaman mı?

Ethereum iyi bir yatırım mı?

Genel olarak kripto paralar riskli yatırımlar ve spekülasyonun oldukça yüksek olduğu bir alan. Bu da kimsenin kripto paraların uzun vadede başarılı olup olmayacağını bilmediği anlamına geliyor. Kripto paralar yalnızca 10 yıl önce hayatımıza girdi. Bu nedenle ne kadar kalıcı olacakları da bilinmiyor. Bununla birlikte Ethereum’un oldukça çeşitli potansiyelleri var. Bu da kripto parayı alandaki en güçlü oyunculardan biri haline getiriyor. Forbes’un haberine göre Ethereum blockchain’i merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) uygulamaları için en popüler blockchain’lerden bir tanesi.

Bu modelde yüksek miktarda enerjiyle çalışan bilgisayarlar, blockchain üzerinde işlemleri doğrulamak için karmaşık bir süreç gerçekleştiriyor. Aynı zamanda hisse kanıtı protokolünden daha yavaş olan bu sistemde, saniyede daha az işlem gerçekleşiyor. 

Potansiyel dezavantajlar

Ethereum güçlü bir yatırım olsa da, mükemmel değil. Bu kripto paraya yatırım yapmadan önce potansiyel dezavantajları da anlamak gerekiyor. Kripto paralar oldukça hızlı gelişiyor ve bu nedenle Ethereum da yakın zamanda güçlü bir rekabetle karşı karşıya kalabilir. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre şimdiden “Ethereum öldürücü” olarak tanımlanan iki kripto para bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Ethereum’un zayıf noktalarına oynayan Cardano (ADA).

Buna ek olarak kripto para yüksek spekülasyon nedeniyle oldukça riskli bir yatırım. Hisselerin aksine, kripto paralar uzun vadeli büyüme geçmişine sahip değil. Ethereum’un güçlü bir potansiyeli olsa da, herhangi bir kripto paranın önümüzdeki 10 ila 20 yıl içerisinde varlığını sürdürüp sürdüremeyeceği belli değil.

Bu nedenle yatırım yapmadan önce ne kadar risk alabileceğinizi değerlendirin. Riskten kaçınan yatırımcılar için kripto paralar doğru seçenek olmayabilir. Bu alanda yatırım yapmayı seçtiğiniz takdirde ise, yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz miktarlarda yatırım yapabilirsiniz. Ethereum’un geleceğinde neler olduğunu kimse bilmiyor. Ancak halihazırda bir kripto para yatırımı bulunanlar için güçlü bir seçenek olabilir.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER