Etiyopya'daki taraflara ateşkes baskısı

ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Jeffrey Feltman ile Etiyopya Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen, başkent Addis Ababa'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dina Müfti, yaptığı açıklamada, Mekonnen ile Feltman'ın görüşmesindeki odak.

Etiyopya'daki taraflara ateşkes baskısı

ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Jeffrey Feltman ile Etiyopya Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen, başkent Addis Ababa'da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dina Müfti, yaptığı açıklamada, Mekonnen ile Feltman'ın görüşmesindeki odak noktasının Etiyopya güçleri ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında bir yıl süren silahlı çatışma olduğunu belirtti.

Mekonnen, Feltman'a hükümetin hala isyancıların ve ticari açıdan önemli Kombolcha kasabasının kontrolünde olan Amhara bölgesel eyaletindeki UNESCO mirası kenti Lalibella'ya insani yardım uçuşlarını onayladığını söyledi.

Bu arada, Afrika Birliğinin (AfB) Afrika Boynuzu Elçisi Olusegun Obasanjo'nun da ara buluculuk çabalarını sürdürmek için Addis Ababa'da ziyarette bulunduğu bildirildi.

Feltman ve Obasanjo'nun taraflara düşmanlıkları derhal ve ön koşulsuz sona erdirmeleri ve ateşkes için baskı yaptığı belirtildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER