Euro’da korona virüs zayıflığı

Avrupa'da özellikle Avusturya ve Almanya'da korona virüs salgınının yayılmasına karşı alınan tedbirler Euro’nun ABD Doları karşısında zayıflamasına yol açtı. Avusturya'da uygulamaya konan karantina, kapatma tedbirleri ve Almanya'da korona virüs tedbirlerinin sıkılaştırılmas.

Euro’da korona virüs zayıflığı

Avrupa'da özellikle Avusturya ve Almanya'da korona virüs salgınının yayılmasına karşı alınan tedbirler Euro’nun ABD Doları karşısında zayıflamasına yol açtı.

Avusturya'da uygulamaya konan karantina, kapatma tedbirleri ve Almanya'da korona virüs tedbirlerinin sıkılaştırılması EURUSD'yi son 16 ayın en düşük seviyesine indirdi. Euro, 1,12499 euro seviyesine kadar indi. Şu sıralarda ise düne göre yüzde 0,76 kayıpla 1,1285 seviyesinden işlem görüyor.

ING analistleri, EURUSD’nin cari seviyelere doğru gerileyerek konsolidasyon sürecini yaşadığını, paritenin önümüzdeki dönemde 1,13-1,14 aralığında işlem görmesini beklediklerini ifade ettiler.

Avusturya'da hükümet pazartesi gününden başlayarak tam kapanma uygulayacak. Almanya da aşısız kişilerin sosyal yaşamlarını kısıtlayıcı tedbirler uygulamaya koyacak.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER