Evde kal hisselerinde kasım krizi

– DIŞ HABERLER SERVİSİ Geçtiğimiz yılın en büyük kazananları olan evden çalışma ortamına uygun hisse senetleri bu ay yatırımcıların tercihleri arasına giremedi.

Evde kal hisselerinde kasım krizi

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yılın en büyük kazananları olan evden çalışma ortamına uygun hisse senetleri bu ay yatırımcıların tercihleri arasına giremedi. ABD borsalarında, video konferans uygulaması Zoom, evde egzersiz uygulaması Peloton ve elektronik anlaşmaların yönetilmesi üzerine uzmanlaşan DocuSign şirketlerinin hisseleri Kasım ayı boyunca keskin düşüşlere maruz kaldı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ayın başında bu yana Zoom hisseleri %25, Peloton hisseleri %53 ve DocuSign hisseleri %13 değer kaybetti. Peloton hisselerindeki düşü piyasa değerinin kabaca 15 milyar dolarlık bir kısmına eşitti. Zoom hisseleri ise Pazartesi günü paylaşılan bilançonun ardından yıllık bilanço büyümesinin yavaşladığının açıklanmasıyla birlikte Salı günü keskin bir düşüş geçirdi.

Söz konusu hisselerde aylardır görülen momentum destekli büyüme sona ermiş olabilir. Yatırım danışmanlığı şirketi Simpler Trading’in Opsiyon Yatırımları Yöneticisi Danielle Shay CNBC’deki açıklamasında evde kalma ekonomisi odaklı hisselerin geride kalabileceğini öngördüğünü belirtiyor.

Borsa uzmanı, “İşin en kötü yanı, hala çok fazla kayıp var ve özellikle Peloton ve Zoom'da anlamlı bir destek yok. DocuSign'ı bu alandaki şirketler arasında seviyor olsam da anlamlı bir destek seviyesi göremiyorum. Bu nedenlerden dolayı, Zoom ve Peloton'un hala daha fazla dezavantajlı konumda olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sermaye yönetimi şirketi Inside Edge Capital Management'ın Kurucusu Todd Gordon aynı röportajda Peloton hisse senetlerinin değerinin altındaki hisseler içerisindeki en son tercihler arasında bulunduğunu söyledi. Ancak borsa uzmanı fitness alanındaki yatırımlar için hala umut olduğunu belirtti.

Gordon Ağustos’un sonlarına doğru verdiği bir röportajda Peloton hisselerinin 120 dolarlık en yüksek seviyelerine geri dönme potansiyeli olduğunu gördüğünü açıklamış ancak kısa bir süre sonra bu ticaretten çıkmıştı.

Fitness şirketinin 4 Kasım’da paylaştığı bilançoyu işaret eden Gordon, “Temel verilerin ve teknik pozisyonun bu kadar hızlı kötüleşmesi konusunda gerçek problemlerim var” dedi. Ancak borsa uzmanı şirketin hisselerinden tamamen vazgeçmediğini de sözlerine ekledi. Gordon, “Geri dönmeden önce teknik ve temel verilerin dengelenmesini beklemeliyim. Tüm umudumu tamamen kaybetmiş değilim” dedi.

Borsa uzmanı şimdilerde daha çok oyun platformu Roblox hisseleri ilgilendiğini açıkladı. Gordon şirketin yüksek kârlılığına dikkat çekiyor. Borsa uzmanı, Roblox hisseleri için, “İnanılmaz bir yükseliş sonrasında geri çekildi ve 110 dolarlık destek seviyesine ulaşıyor” ifadelerine yer verdi. Roblox’un işletmesinin dijital varlıklar alanından ve yeni teknolojilerden de destek alabileceğini öngören Gordon, “Metaverse’e çok iyi bir biçimde taşınacaklarını düşünmeden edemiyorum” dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER