Fed tutanakları: Üyeler varlık alımının azaltılma hızını tartıştı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kasım ayında gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin tutanaklar yayımlandı. Tutanaklara göre, Fed üyeleri kasım ayı toplantısında enflasyon endişelerini ve varlık alımlarının azaltılma hızını tartıştı. Bazı üyeler enflasyon baskılarının gene.

Fed tutanakları: Üyeler varlık alımının azaltılma hızını tartıştı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kasım ayında gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin tutanaklar yayımlandı.

Tutanaklara göre, Fed üyeleri kasım ayı toplantısında enflasyon endişelerini ve varlık alımlarının azaltılma hızını tartıştı.

Bazı üyeler enflasyon baskılarının genele yayılmakta olduğu endişelerine işaret ederek, varlık alım programının daha erken bitirilmesinin gerekebileceğini ifade etti.

Tutanaklara göre bir çok üye, enflasyonun yüksek seyretmeye devam etmesi halinde Komite'nin varlık alımı hızını ve Fed faiz oranlarının önceden öngörülenden daha erken ayarlamaya hazır olması gerektiğini not ettiler.

Katılımcıların bazıları varlık alımlarının azaltılması hızının aylık 15 milyar dolardan daha fazla olmasının gerekebileceğini, bu şekilde Komite'nin Fed faiz oranı bandında ayarlamalar yapmak için daha iyi bir pozisyonda olabileceğini işaret etti.

Bazı katılımcılar, net alımların erken sona erdirilmesi sonucunu verecek şekilde, varlık alımlarının azaltılmasının biraz hızlandırılmasını tavsiye etti.

Enflasyon riskleri konusunda bir grup katılımcı, halkın uzun vadeli enflasyon bekleyişlerinin yüksek bir seviyeye çıkabileceği yönündeki riskleri tartıştılar.

Tutanaklara göre katılımcılar, enflasyonun cari yüksek seviyesinin büyük ölçüde muhtemelen geçici olan faktörleri yansıttığını vurguladı.

Ayrıntılar geliyor...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER