Fuat Oktay: Çığır açan teknolojilerde lider ülke olmak için çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 38.

Fuat Oktay: Çığır açan teknolojilerde lider ülke olmak için çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 38. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), tarihi bedestende açılan 100 Objede Türk İslam Bilim Tarihi Sergisi'nde konuştu.

Oktay, dünya medeniyetinin altın sayfalarını oluşturan Türk-İslam bilim ve teknoloji tarihinin bugün, Lefkoşa'da yeniden hayat bulduğunu belirterek, "Geçmişi anlayarak geleceği anlamlandırmak yönünde çok zengin bir içeriğe sahip olan sergi vesilesiyle gelin asırlar ötesine, bilim tarihimize bir keşfe çıkalım. Bu ada da 450 yıllık bir tarihi geçmişimiz var" dedi.

Bundan birkaç asır öncesine kadar medreseleriyle, kütüphaneleriyle ve rasathaneleriyle dünyanın bilim merkezinin Türk-İslam coğrafyası olduğunu aktaran Oktay, şunları söyledi:

"Döneminde çığır açan buluşlar bu sergide somut olarak elinizin altındadır"

Bu serginin arkasında çok kıymetli çabaların ve uzun zamana yayılan emekler olduğunun altını çizen Oktay, geniş bir coğrafyada süren bu çalışmaların kıymetini merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin gibi ilim erbaplarının çalışmalarıyla adeta yeniden keşfettiklerini belirtti.

Oktay, şunları kaydetti:

"İnovatif gelişmelere öncülük etme görevi bize düşüyor"

Geçmişin tecrübelerinden ders ve ihtişamından cesaret alarak istikbale odaklanıldığını vurgulayan Oktay, "Geçmişte nasıl bilime ve ilerlemeye öncülük ettiysek bugün de çığır açan teknolojilerde lider ülke olmak için çalışıyoruz" dedi.

Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Oktay, dijital dünya ve inovasyonun, KKTC'nin maruz bırakıldığı ambargoları hiçe saymak için pek çok fırsat sunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER