'Gizemli hastalık' için CIA'den şok tehdit! 'Bedelini ödersiniz'

CIA Direktörü William J.

'Gizemli hastalık' için CIA'den şok tehdit! 'Bedelini ödersiniz'

CIA Direktörü William J. Burns'ün, Rusya'nın üst düzey istihbarat servislerini, dünyanın dört bir yanındaki ABD'li diplomatları ve casusları etkileyen ve Havana Sendromu olarak bilinen bir dizi gizemli sağlık olayının arkasında olmaları durumunda, bunun 'sonuçlarıyla' karşılaşacakları konusunda uyardığı bildirildi.

Moskova daha önce, adını Küba başkentinden alan ve ABD'li diplomatların ve istihbarat görevlilerinin 2016'da başlayan baş ağrıları ve görme sorunlarından, baş dönmesi ve beyin yaralanmalarına kadar olağandışı ve çeşitli semptomlar bildirdiği bir fenomen olan Havana Sendromu olaylarına karıştığını yalanlamıştı.

Burns, bu ayın başlarında Moskova'ya yaptığı bir ziyarette, konuyu Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve ülkenin Dış İstihbarat Servisi SVR'nin üst düzey isimleriyle gündeme getirdi. İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkililer, ABD personelinin ve aile üyelerinin ciddi beyin hasarı ve diğer rahatsızlıklara maruz kalmasının 'profesyonel bir istihbarat servisi' için kabul edilebilir davranış sınırlarının ötesinde olduğunu söyledi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER