Güçlü bir portföy için 5 kritik adım

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Borsalardaki volatiliteye rağmen hisse yatırımı, diğer varlık sınıflarına kıyasla devasa bir potansiyel taşıyor.

Güçlü bir portföy için 5 kritik adım

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalardaki volatiliteye rağmen hisse yatırımı, diğer varlık sınıflarına kıyasla devasa bir potansiyel taşıyor. Dikkatli bir hisse seçimiyle uzun vadede 5 ila 10 kat getiri sağlayacak güçlü bir yatırım portföyü oluşturabilirsiniz. İşte Money Control’a göre yatırımcıların yüksek getiri sağlayan bir yatırım portföyü oluşturması için izlemesi gereken 5 adım.

1. Yatırım hedeflerinizi belirleyin

2. Güçlü ekonomik verilere sahip olan şirketlere yatırım yapın

Güçlü ekonomik verilere sahip şirketler, rakiplerine karşı benzersiz bir avantaja sahip. Bu nedenle de piyasa payını ve karlılığını koruyabiliyor. Aynı zamanda düzenleyici bariyerleri gibi olumsuzluklarla da karşılaşmıyor. Ekonomik verileri güçlü şirketler uzun vadede yatırımcılarına oldukça yüksek getiriler sağlıyor.

3. Portföyünüzü uygun bir şekilde çeşitlendirin

4. Risk iştahınızı ölçün

Farklı sektörlerden hem agresif hem de savunmacı hisseler seçin ve bu seçimde şirketlerin temel verilerine dikkat edin. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre döngüsel hisseler piyasalardaki boğa dönemlerinde liderlik pozisyonunda olma eğiliminde, ancak daha savunmacı seçimler, daha düşük riskle uzun vadede getiri sağlamanıza yardımcı olabilir.

5. Gerektiğinde portföyünüzü düzenleyin

Alım yap ve unut felsefesi bugünün sürekli değişen dinamiklerinde işe yaramıyor. Portföyünüzdeki bazı hisseler geçmişte yüksek performans göstermiş olsa da, rekabetin artması, düzenlemelerin değişmesi, yönetim hataları gibi nedenlerle düşüşe geçebilir. Bu koşullar altında, portföyünüzü bu tür hisselerden çıkış yaparak ve daha büyük fırsatlar sağlayan hisselere yönelerek düzenlemeniz hayati önem taşıyor.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER