Hisse senedi piyasaları, rekor seviyeler peşinde koştular

Borsanın %6,03 , dolar/usd’nin %12,62 arttığı haftaydı. Güçlü mali sonuçlar ve sağlam makroekonomik verilerle desteklenen yurtdışı finans piyasaları, bu hafta rekor seviyeler peşinde koştular.

Hisse senedi piyasaları, rekor seviyeler peşinde koştular

Borsanın %6,03 , dolar/usd’nin %12,62 arttığı haftaydı.

Güçlü mali sonuçlar ve sağlam makroekonomik verilerle desteklenen yurtdışı finans piyasaları, bu hafta rekor seviyeler peşinde koştular. Hisse senedi piyasaları, küresel tüketicinin güçlü bir şekilde ayakta kaldığına dair kanıtlarla desteklendi. 


vakaların artması, keskin bir şekilde düşen ve bu süreçte 1.13 USD eşiğini kıran euroda çok fazla harekete yol açtı. Temmuz 2020'den bu yana en düşük seviye.

Petrol de keskin bir şekilde düşerek son günlerdeki düşüş eğilimini vurguladı.Hafta için, İngiliz sterlini İngiltere'deki enflasyonun güçlenmesiyle 1.19138 Euro'ya yükseldi. Bu arada, haftalık istatistikler seyrek olsa da sağlamdı. ABD'de tüketiciler beklentilerin üzerinde harcama yaptı ve sanayi üretimi Ekim ayında beklentilerin üzerinde hızlandı.

Faiz piyasaları, hem ECB Lagarde hem de Schnabel'in gelecek yıl faiz artırım koşullarının karşılanma olasılığının çok düşük olduğunu söylemesinin ardından, ilk ECB faiz artırımı beklentilerini 2022’den
2023’e kaydı.

Bu hafta Salı, büyük ekonomiler için Kasım ayı flaş PMI'larının açıklamalarına bakacağız. Bunlar iş güvenini ölçer ve bu nedenle ekonomik faaliyetin çok iyi öncü göstergeleridir. ABD'de yeni bir üçüncü çeyrek GSYİH tahmini, en son dayanıklı mal siparişleri ve PCE enflasyonu, önümüzdeki Perşembe günkü oturum için yoğun bir program oluşturacak. Merkez bankası cephesinde ise Çarşamba günü FOMC ve Perşembe günü ECB tutanaklarını izliyoruz.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER