İngiltere'de iş gücü azalışta!

Bir rapora göre, korona virüs pandemisinden kaynaklanan ekonomik yan etkiler, karantina sırasında işten ayrılan insanlarda keskin bir artışın ardından İngiltere'nin işgücünü daha küçük, daha genç ve daha kadın yaptı. The Resolution Foundation, Kovid-19 acil durumu sırasında ki.

İngiltere'de iş gücü azalışta!

Bir rapora göre, korona virüs pandemisinden kaynaklanan ekonomik yan etkiler, karantina sırasında işten ayrılan insanlarda keskin bir artışın ardından İngiltere'nin işgücünü daha küçük, daha genç ve daha kadın yaptı.

The Resolution Foundation, Kovid-19 acil durumu sırasında kitlesel işsizlikten kaçınılırken, işgücünden ayrılan ve artık iş aramayan kişilerde artış olduğunu söyledi.

Düşünce kuruluşu, yaşlı işçiler arasında erken emekliliğin keskin bir şekilde yükseldiğini belirterek,, ekonomik hareketsizliğin - işsiz kalan ancak iş aramayan insanların bir ölçüsü - krizin başlangıcından bu yana 586.000 arttığını belirtti.

İnşaat ve imalat gibi çalışan erkeklerin oranının daha yüksek olduğu sektörlerde istihdamdaki düşüşün yanı sıra, bu eğilimlerin Britanya'nın işgücünün azalmasına yol açtığını ve daha yoğun sayıda kadın ve genç yetişkinin İngiltere ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğu vurgulandı.

Rapora göre, İngiltere'de işgücüne katılım, 55 ile 64 yaş arasındaki yaşlı işçiler arasında % 1,2 düştü ve bu, son 40 yıldaki herhangi bir durgunluktaki en büyük düşüş.

Tam tersine, kadınlar arasındaki katılım, son yıllarda artan kadın istihdamı seviyelerine yönelik kriz öncesi bir eğilime dayanarak, % 0,4 arttı. Birleşik Krallık işgücündeki kadınların oranı 1992'deki yaklaşık %44'ten toplam çalışan nüfusun %48'ine yükseldi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER