Kanada'dan vatandaşlarına ''O ülkeyi acilen terk edin'' çağrısı

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, ülke vatandaşlarını Etiyopya'yı derhal terk etmeye çağırdı. Joly, "Kanada, Etiyopya'da hızla kötüleşen güvenlik durumundan çok endişeli." ifadesini kullandı. Birinci önceliklerinin hem ülkede hem de ülke dışında Kanadalıların güven.

Kanada'dan vatandaşlarına ''O ülkeyi acilen terk edin'' çağrısı

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, ülke vatandaşlarını Etiyopya'yı derhal terk etmeye çağırdı.

Joly, "Kanada, Etiyopya'da hızla kötüleşen güvenlik durumundan çok endişeli." ifadesini kullandı.

Birinci önceliklerinin hem ülkede hem de ülke dışında Kanadalıların güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Joly'nin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

"Kanadalılardan, 18 Kasım'dan beri Etiyopya'ya tüm seyahatlerden kaçınmalarını istiyoruz. Şimdi ise orada bulunan vatandaşlardan, Etiyopya'dan derhal ayrılmalarını istiyoruz. Durum kötüleşmeye devam ederse yakında ticari uçuşlar da sınırlı hale gelebilir. Nihayetinde, yurt dışındaki Kanadalılar kendi güvenliklerinden sorumludur ve bireysel durumlarına göre kendileri ve aileleri için en iyi kararı vermelidir."

Kanada'nın Addis Ababa Büyükelçiliğinin açık olduğunu hatırlatan Joly, "Addis Ababa da dahil olmak üzere Etiyopya'da konsolosluk yardımı sağlama kabiliyetimiz sınırlıdır. Kanadalılar şimdi kendi seyahat düzenlemelerini yapmalı ve tahliye uçuşlarına güvenmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Joly Etiyopyalı mevkidaşı ile telefonda görüştü

Kanada Dışişleri Bakanlığı da Dışişleri Bakanı Joly'nin Etiyopya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

Açıklamada iki Bakanın, ülkede kötüleşen insani durum ve askeri hareketliliği ele aldıkları belirtilerek, Joly'nin Etiyopya hükümetine çatışmaları barışçıl şekilde sona erdirmek için acilen harekete geçmesi ve engelsiz insani erişimi sağlaması çağrısında bulunduğu duyuruldu.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER