Kasım ayının sürpriz altcoin’i

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Kripto para borsası ve banka kartı sağlayıcısı crypto.com'un bir süredir yürüttüğü yüksek profilli tanıtım çalışmaları meyvelerini verirken, platforma ait CRO isimli token da değerini kasım ayında dörde katladı.

Kasım ayının sürpriz altcoin’i

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para borsası ve banka kartı sağlayıcısı crypto.com'un bir süredir yürüttüğü yüksek profilli tanıtım çalışmaları meyvelerini verirken, platforma ait CRO isimli token da değerini kasım ayında dörde katladı. Token pazar günü 0,7984 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük 13. kripto parası oldu. Bu ayın ilk günlerinde CRO 0,2097 dolar seviyelerinden işlem görüyordu.

Kripto para borsası geçtiğimiz ay Hollywood yıldızı Matt Damon’ı 100 milyon dolarlık televizyon ve bilboard kampanyasının yüzü olarak seçti. Reklamlar ve tanıtımlar 20’nin üzerinde ülkede yer alacak. Kayak sporcusu Lindsey Jacobellis, rap sanatçısı CL ve astronot Scott Kelly gibi diğer tanınmış isimler de kampanyada yer alacak. Tanıtımlar yeni nesi bireysel kripto yatırımcılarını hedef alıyor.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre crypto.com'un şimdiden Formula 1, basketbol takımı Philadelphia 76ers, Fransa’nın futbol takımı Paris Saint-Germain, İtalya’nın futbol ligi Lega Serie A gibi isimlerle aktif marka işbirlikleri bulunuyor.

Tartışmalı geçmiş

CRO 2020’nin ekim ayında, crypto.com'un CRO ve şirketin orijinal token’ı ICO, MCO arasında zorunlu bir değişimi açıkladığında olumsuz yorumlara maruz kaldı. Müşteriler şirket yönetiminin daha önce MCO’yu geliştirme yönündeki sözünü tutmadığını ve para birimleri arasındaki değişimde oranı manipüle ederek, ilk dönem yatırımcılarının getirilerini minimuma indirdiğini söyledi.

Bu dönemde CRO’nun maksimum arzı 100 milyar token’dan oluşuyordu. Bu ise MCO’nun maksimum arzı olan 31,6 milyon token’ın birkaç bin kat üzerindeydi. Yine de kullanıcılar 33/1’lik oranı kabul etmeye zorlandı. 

Yaşanan olumsuzluklar ise platformun ve coin’in başarısı üzerinde olumsuz etki yaratmadı. Platformun 2020’nin ekim ayındaki 5 milyon kişilik kullanıcı sayısı ikiye katlandı. Şirketin CEO’su Kris Marszalek 2023 yılında 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşabileceklerini açıkladı. Financial Times 3 bin çalışanı bulunan şirketin gelirinin 1,2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER