KKR, Telecom Italia için 12 milyar dolarlık teklif verdi

ABD'li özel sermaye devi KKR & Co., Telecom Italia SpA'yı 10,8 milyar euroya (12,2 milyar dolar) satın almayı teklif etti. Telecom Italia yönetim kurulu, teklifi değerlendirmek üzere yaptığı açıklamada, KKR'nin hisse başına 50,5 euro sentlik ön nakit teklifinin bağlayıcı olmayan ve.

KKR, Telecom Italia için 12 milyar dolarlık teklif verdi

Telecom Italia yönetim kurulu, teklifi değerlendirmek üzere yaptığı açıklamada, KKR'nin hisse başına 50,5 euro sentlik ön nakit teklifinin bağlayıcı olmayan ve gösterge niteliğinde olduğunu bildirdi.

Özel sermaye şirketinin dostane olarak nitelendirilen teklifi, Telecom Italia'yı ve eski İtalyan tekelinin en değerli varlığı olan sabit hat ağını kontrol etme mücadelesinin sadece başlangıcı olabilir.

Ayrı ayrı diğer iki özel sermaye fonu, Advent International Corp. ve CVC Capital Partners, Telecom Italia'ya nasıl yardım edileceğini belirlemek için tüm paydaşlarla çalışmaya açık olduklarını ifade etti.

Herhangi bir anlaşmanın hedefleri arasında, şirketin beş yılda değerinin yarısını kaybeden hisselerindeki serbest düşüşü durdurmak ve Eylül ayı itibariyle 22 milyar euro olan net borcu çözmek yer alacak. Anlaşma, Telecom Italia'nın yöneticileri ve yöneticilerinin desteğinin yanı sıra hükümet tarafından onaylanmayı gerektiriyor.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER