Kurlar, faizler ve CDS'lerdeki yükselişlere rağmen endeks yükselişe devam etti

Gündemdeki mevcut endişelere ek olarak Fed’e dair faiz artırım beklentilerinin güç kazanması küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor.

Kurlar, faizler ve CDS'lerdeki yükselişlere rağmen endeks yükselişe devam etti

Gündemdeki mevcut endişelere ek olarak Fed’e dair faiz artırım beklentilerinin güç kazanması küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün açıklanacak FOMC toplantı tutanaklarında varlık azaltım hızına dair söylemler yakından izlenecektir. Yurt içinde ise kur cephesindeki sert yükselişler ve TL varlıklar genelinde artış kaydeden volatilite dikkat çekiyor. Yurt içindeki açıklamalar ve kurlardaki seyir takip edilmeye devam edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 16:30 ABD – 2021/3Ç GSYH Önem: Yüksek
• 22:00 ABD – FOMC Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed’e ilişkin artış kaydeden faiz artırım beklentileri küresel hisse piyasalarında üzerinde baskı oluşturuyor. Yurt içinde kur ve faiz cephesindeki yükselişlere ve yurt dışındaki dalgalı görünüme karşın
BIST-100 Endeksi yükseliş eğilimini korumaya devam ediyor. BIST100 Endeksi dün günü %1,66 oranında yükselişle 1.784,56 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 12,67 – 12,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 13,13’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne yatay karışık bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün son yılların en sert kur hareketlerinden biri yaşandı. Dolar/TL 11,35 ile 13,50 aralığında oldukça geniş bir bant içinde hareket etti. Kurlarda, faizlerde ve CDS primlerindeki sert yükselişlere rağmen BIST 100’de yükseliş devam etti. Bugün endekste yukarıda 1.800 izleyeceğimiz ilk güçlü direnç olacak. Aşağıda ise 1.760 yakın dönem için izlediğimiz ilk destek konumuna geçti. Borsa İstanbul’da dolar bazlı gelinen seviyelerin oluşturduğu ıskonto alım iştahı için gerekçe olarak kullanılsa da kur, faiz ve CDS tarafındaki sert hareketler endeks üzerinde stres birikmesine neden olmaktadır. Olası bir destek kırılımı satışların sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle 1.760 altında dikkatli olmak gerektiğini düşünüyoruz.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER