Manşette, enflasyon öne çıkıyor

İngiltere ve Euro Bölgesi'nden gelecek enflasyon rakamları piyasaların öncelikli olarak takip edecekleri gündem maddeleri olacak. ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR İsminin açıklanmasını istemeyen diplomatların Wall Street Journal'a verdikleri bilgiye göre İran, gelişmiş nükleer santrifüjler i.

Manşette, enflasyon öne çıkıyor

İngiltere ve Euro Bölgesi'nden gelecek enflasyon rakamları piyasaların öncelikli olarak takip edecekleri gündem maddeleri olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

İsminin açıklanmasını istemeyen diplomatların Wall Street Journal'a verdikleri bilgiye göre İran, gelişmiş nükleer santrifüjler için ekipman üretimine yeniden başladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Fed başkanlığına aday göstereceği isme ilişkin kararının 4 gün içinde vereceğini söyledi.

Biden, "Yeniden Daha İyi İnşa Et" adını verdiği 1,75 trilyon dolar büyüklüğündeki harcama paketinin bir haftada Kongre'den geçmesini beklediğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yasal borçlanma tavanının artırılması konusunda karara varılamaması halinde 15 Aralık sonrasında Hazine'nin temerrüde düşebileceği konusunda Kongre üyelerini uyardı.

Japonya'nın ihracatı Ekim ayında büyüse de piyasa beklentilerini karşılayamadı. Ekim ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 arttı.

ABD’li ilaç üreticisi Pfizer, korona virüse (Covid-19) karşı geliştirdiği deneysel antiviral ilaç "Paxlovid’e" acil kullanım izni almak için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvurduğunu duyurdu.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK tarafından yapı izin istatistikleri, TCMB tarafından ise kısa vadeli dış borç istatistikleri duyurulacak (10.00).

TBMM Genel Kurulunda 5. Yargı Paketi görüşülecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ticaret Bakanlığının 2022 yılı bütçesi ele alınacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

İngiltere'den günün ilk saatinde önemli veri akışı yaşanacak. Tüketici, üretici ve perakende fiyatlar aynı saatte ekranlara düşecek. Ülkede tüketici fiyatları Eylül ayında aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,1, çekirdek tüketici fiyatları aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 2,9 artış göstermişti (10.00). Bugün açıklanacak verilerde enflasyonun yukarı hareketinin devam etmesi ve aylık yüzde 0,9, yıllık 4,0 artış olarak gelmesi bekleniyor.

Euro Bölgesi için final enflasyon rakamları veri akışında yer alıyor. Bölgede enflasyon ilk verilerle aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 4,1 artış göstermişti.

İngiltere 11 yıllık, Almanya 30 yıllık tahvil ihalesine çıkacak.

ABD'de MBA mortgage verileri (15.00), konut başlangıçları (16.30), DoE petrol stokları (18.30) bulunuyor. 20 yıllık tahvil ihalesi de ABD takviminde yer alıyor. DoE petrol stoklarının geçen hafta 0,5 milyon varil arttığı tahmin ediliyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, 2021 Finansal İstikrar Konferansı açılış konuşmasını yapacak (20.20).

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER