Mia Teknoloji'inin halka arzı bugün başladı

Sektörün kilit oyuncusu, Tesis Güvenlik ve NATO belgeli, MİA Teknoloji, sahip olduğu bilgi ve deneyimi yeni paydaşlar edinerek daha da büyütme hedefiyle halka arz oluyor.

Mia Teknoloji'inin halka arzı bugün başladı

Sektörün kilit oyuncusu, Tesis Güvenlik ve NATO belgeli, MİA Teknoloji, sahip olduğu bilgi ve deneyimi yeni paydaşlar edinerek daha da büyütme hedefiyle halka arz oluyor. 15-16 Kasım tarihleri arasında Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da satışa sunalacak hisseleri için tüm aracı kurumlardan teklif gönderilebilecek. Halka arz, tamamen eşit pay dağıtımlı ve sabit fiyat yöntemiyle gerçekleştirilecek.

HALKA ARZ FİYATININ ALTINDA HİSSE SATILAMAYACAK

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Haftalık Bülteni’nde yer alan bilgilere göre şirket, sermayesinin 30 milyon liradan 38 milyon liraya çıkarılması nedeniyle artırılacak 8 milyon nominal değerli paylar ile 4 milyon 500 bin adet ortak satışı olmak üzere toplam 12 milyon 500 bin lot hissenin satışını gerçekleştirecek. Halka arz edilecek nominal değerli payların halka arz sonrası sermayeye oranının yüzde 32.89 olması planlanıyor.

SERMAYESİ 30 MİLYON, GEÇMİŞ YIL KARLARI 36 MİLYON

Şirket bu yılın ilk 6 ayında 17 milyon 337 bin lira kar açıklarken, 2020 yılındaki karı 22 milyon, 2019 yılında ise yaklaşık 13 milyon 500 bin lira kar açıkladı. MİA Teknoloji’nin en önemli fon kaynağı elde ettiği karlar. Toplam kaynağı 132 milyon lira olan şirketin halka arz öncesi sermayesi 30 milyon, kasasında ise 36 milyon geçmiş yıl karı bulunuyor. Kayıtlı sermaye tavanı ise 150 milyon lira. Halka arzla birlikte şirketin mevcut faaliyet hacmini büyütmesi ve yeni yatırımlarla birlikte pazar payını önemli oranda artırması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER