Nijer, El Kaide ve IŞİD’e karşı Türk SİHA'larını kullanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ile telefonda yaptığı görüşmede bu ülke ile yapılan savunma sanayi ihaleleri de gündeme geldi. AFP’ye konuşan Nijerli yetkililer, bu ülkenin Türkiye’den SİHA, eğitim uçağı ve zırhlı araç satın .

Nijer, El Kaide ve IŞİD’e karşı Türk SİHA'larını kullanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ile telefonda yaptığı görüşmede bu ülke ile yapılan savunma sanayi ihaleleri de gündeme geldi.

AFP’ye konuşan Nijerli yetkililer, bu ülkenin Türkiye’den SİHA, eğitim uçağı ve zırhlı araç satın alma planlarını teyit etti. 

7 ayda 420 sivil yaşamını yitirdi

Komşu ülke Mali'de faaliyet gösteren El Kaide ve IŞİD bağlantılı gruplar, Burkina Faso ve Nijer'de de sık sık saldırı düzenliyor.

Euronews'in haberine göre Nijer, Sahel'deki diğer komşusu Burkina Faso ile ortak askeri operasyonlar düzenlese de Mali'de konuşlu silahlı grupların gücünü zayıflatamıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), ocaktan temmuza kadar Nijer'in Mali ve Burkina Faso sınırında düzenlenen 9 terör saldırısında 420 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER