'Petrolde ABD rezervi etki etmez'

Goldman Sachs, ABD Başkanı Biden'in yaptığı stratejik petrol rezervlerinden 50 milyon varilin serbest bırakılacağı açıklamasının piyasa beklentilerini karşılamadığını söyledi. ABD ile birlikte hareket eden tüketici ülkelerin 70-80 milyon varili bulabilecek rezerv satışların

'Petrolde ABD rezervi etki etmez'

Goldman Sachs, ABD Başkanı Biden'in yaptığı stratejik petrol rezervlerinden 50 milyon varilin serbest bırakılacağı açıklamasının piyasa beklentilerini karşılamadığını söyledi.

ABD ile birlikte hareket eden tüketici ülkelerin 70-80 milyon varili bulabilecek rezerv satışlarının piyasanın fiyatladığı 100 milyon varillik satışın çok altında kaldığını ifade eden Goldman Sacns analistleri, "Okyanusta bir damla" başlığı ile yaptıkları değerlendirmede, "Bizim yaptığımız fiyatlama modeline göre, bu miktarda bir stratejik rezerv satışı petrol fiyatında 2 dolar/varilden daha az etkiye yol açacak" ifadelerini kullandılar.

NYMEX'de Batı Teksas Petrolü 78,02 dolar seviyesine kadar düşüşün ardından şu sıralarda düne göre 3 cent artışla 78,53 dolar/varilden işlem görüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER