Soros’un yeni planı belli oldu

 – DIŞ HABERLER SERVİSİ Dünyanın en ünlü yatırımcılarından birisi olan George Soros’un borsalardaki hamleleri piyasalarca yakından takip ediliyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre üçüncü çeyrek bilanço raporları üzerinden milyarder yatırımcının yöneldiğ.

Soros’un yeni planı belli oldu

 – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en ünlü yatırımcılarından birisi olan George Soros’un borsalardaki hamleleri piyasalarca yakından takip ediliyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre üçüncü çeyrek bilanço raporları üzerinden milyarder yatırımcının yöneldiği sektörler üzerinden Soros’un öngörüleri tahmin edilmeye çalışılıyor.

Bloomberg International’ın haberine göre, Soros’un fon şirketi Soros Fund Management geçtiğimiz çeyrekte gayrimenkul ve finans hisseleri üzerindeki yatırımlarını artırdı. Ancak şirketin bilanço raporunda Soros’un ABD hisse senetleri portföyündeki yatırımları 5 milyar dolar sınırının aşağısına indirdiği görülüyor.

New York merkezli yatırım firması, finansal veri şirketi IHS Markit ve konut inşaat şirketi Dr Horton’daki yatırımlarını ise artırdı. Soros elektrikli araç batarya üreticisi QuantumScape ve asansör üreticisi Otis Worldwide şirketlerindeki pozisyonlarından çıktı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mevzuat uyarınca, 100 milyon dolardan fazla ABD hisse senedi tutan para yöneticileri çeyrek sonlarından itibaren ABD borsalarında işlem gören hisse senedi varlıklarını listelemek için 45 gün içerisinde ‘13F’ adı verilen bir formu oluşturmak zorundalar. Söz konusu formlar hedge fonları ve bazı büyük aile yatırım ofislerinin yatırımlarını nasıl yönlendirdiğine ilişkin bilgi edilebilecek az sayıdaki kaynaktan biridir.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER