SPK'dan İz Tarım'a şartlı onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İz Hayvancılık ve Tarım'ın (#IZTAR) şirket esas sözleşmesinde yapacağı önemli değişikliklere ilişkin başvurusuna, ayrılma hakkının artırılması şartıyla onay verdi. SPK bülteninde kararla ilgili yer alan bilgilere göre, İz Tarım tarafından

SPK'dan İz Tarım'a şartlı onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İz Hayvancılık ve Tarım'ın (#IZTAR) şirket esas sözleşmesinde yapacağı önemli değişikliklere ilişkin başvurusuna, ayrılma hakkının artırılması şartıyla onay verdi.

SPK bülteninde kararla ilgili yer alan bilgilere göre, İz Tarım tarafından “önemli nitelikteki işlem” olarak değerlendirilerek kamuya açıklanan ticaret unvanı ve faaliyet konusunun değiştirilmesine yönelik, şirket esas sözleşmesinin "Şirketin unvanı" başlıklı 2. maddesi ve "Amaç ve konu" başlıklı 3. maddesinin tadili için yapılan başvuruya Kurul, şirket ortaklarına 1 TL nominal bedelli pay için 20,63 TL üzerinden ayrılma hakkı kullandırılması şartıyla olumlu yanıt verilmesine karar verdi.

Bültende ayrıca İz Tarım'ın "Şirket’in kayıtlı sermaye tavanının 150.000.000 TL’ye artırılması amacıyla “Çıkarılmış Sermaye ve Paylar” başlıklı 6’ncı maddesi ile birlikte “Denetim” başlıklı 11’inci, “Genel Kurul” başlıklı 12’nci, “Karın tespiti ve dağıtımı” başlıklı 22’nci maddelerinin değiştirilmesine ilişkin hazırlanan tadil metnine onay verilmesi" başvurusu da, 20,63 TL'lik ayrılma hakkının kullandırılması suretiyle kabul edildi.

'Yatırım Holding'e dönüşme kararı

İz Tarım, 27 Mayıs 2021 tarihinde KAP'a gönderdiği açıklamada, faaliyetlerini "Yatırım Holding'' statüsüne dönüşerek sürdürme kararı alındığını duyurmuştu. Şirket aynı karar metninde, yönetimin ayrılma hakkını 20,52 TL olarak belirlediğini açıklamıştı ancak Kurul'un kararıyla ayrılma hakkı 20,63 TL'ye yükseltilmiş oldu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER