Tarihi zirve aşılmadan yeni pozisyon alımı riskli

Afrika’da ortaya çıkan ve dünyanın diğer bölgelerinde de görülen yeni varyanta ilişkin endişeler cuma günü küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu.

Tarihi zirve aşılmadan yeni pozisyon alımı riskli

Afrika’da ortaya çıkan ve dünyanın diğer bölgelerinde de görülen yeni varyanta ilişkin endişeler cuma günü küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Salgında dördüncü dalga yaşanırken, ortaya çıkan ve Omicron olarak isimlendirilen yeni varyant salgın kaynaklı endişeleri ciddi ölçüde artırdı. Cuma günü riskli varlıklarda sert satışlar yaşanırken, yeni varyantın salgının seyrini ne yönde etkileyeceği ve olası tedbirler yakından takip edilecektir. Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Yüksek
• 16:00 Almanya – TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında cuma günü varyant endişeleriyle sert düşüşler yaşandı. BIST-100 Endeksi cuma gününü %2,35’lik kayıpla 1.776,41 puandan tamamladı. Yeni varyanta ilişkin elde henüz yeteri kadar veri olmadığı açıklamaları ön plana çıkarken, kayıpların ardından yeni haftada riskli varlıklarda toparlanma çabası gözleniyor. ABD borsaları cuma gününü %2,50’leri bulan kayıplarla kapatırken, bu sabah ABD vadelileri %0,50 - %1,0 arasında alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında ise kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 12,37 – 12,43 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 12,42’li seviyelerden işlem görmekte. BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Hafta içerisinde yükselişini sürdürerek tarihi zirvesini 1.834 seviyesine taşıyan BIST-100 Endeksi cuma günü %2’leri aşan kayıpla hafta içerisindeki kazançlarının büyük kısmını geri verdi. Bugün de Asya piyasalarında salgın endişeleri etkili olmaya devam ederken Avrupa ve ABD vadelilerinde görünüm daha pozitif. Endekste cuma günkü sert satışların ardından tepkiler yaşansa bile 1.834 seviyesinde bulunan tarihi zirve aşılmadan yeni pozisyon alımının riskli olacağını değerlendiriyoruz. Tarihi zirvenin aşılması halinde yükselişlerin yeniden güç kazanacağı endekste 1.875 – 1.900 aralığı takip edilecek ilk direnç bölgesi olacaktır. Aşağıda ise 1.740 izleyeceğimiz ilk güçlü destek olacak. Buranın altında satış baskısının artabileceği göz önünde bulundurulmalı.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER