Teknoloji hisselerinde satışlar ayı piyasasını başlatabilir

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Hisse vadelileri Şükran Günü tatili öncesi son günde kayıplara işaret ediyor.

Teknoloji hisselerinde satışlar ayı piyasasını başlatabilir

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse vadelileri Şükran Günü tatili öncesi son günde kayıplara işaret ediyor. Düşüşler oldukça küçük olsa da yatırımcılar önümüzdeki hafta çarşamba günü büyük miktarda veriyi değerlendirmek zorunda kalacak. Hisselerde son dönemde görülen düşüşler, bazı yatırımcılar için yıl sonu rallisine yönelik beklentileri ortadan kaldırdı. Oanda Piyasa Analisti Jeffrey Halley de ABD’nin 30 yıllık Hazine tahvili getirilerine dikkat çekti.

Saxo Bank Sermaye Başkanı Peter Garnry Marketwatch’a salı günü yaptığı açıklamada, “eğer faiz oranları büyüme beklentilerinden daha hızlı yükselirse, mevcut değerler üzerindeki etkisi olumsuz olacak ve büyüme hisseleri geride kalacak” ifadesini kullandı. Garnry getirilerdeki yükselişin teknoloji hisseleri üzerindeki etkisini açıklamak için geçmiş verilere değindi.

Hisseler genellikle zirve noktasından %20 düşüş gösterdiğinde, ayı piyasası alanında olarak değerlendiriliyor. Garnry bu yıl ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvilinin ulaştığı zirve noktası olan %1,749’un, “yeni bir yatırım ortamının oluşması için” kilit önem taşıdığını söyledi. Garnry aynı zamanda bu ayı piyasasının merkezinde popüler bir hissenin yer alacağını düşünüyor.

Açıklamasında, Tesla hisselerindeki tüm vadeli aktivitesi, FTSE 100’deki hisselerin toplamındaki vadeli aktivitesini geride bırakıyor. Bu nedenle Tesla’nın teknoloji hisselerindeki yeni düşüşlerin merkezinde yer almasını bekliyoruz” dedi. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Tesla hisseleri yıl başından bu yana %57 yükseliş gösterse de şirketin CEO’su Elon Musk hisse satmaya devam ediyor.

Musk yakın zamanda yaklaşık 1,05 milyar dolar değerinde hisse sattı ve satış yaptığı toplam hisselerin değeri 9,85 milyar dolara ulaştı. Garnry yatırımcıların teknoloji hisselerindeki kayıplardan kaçınmak için “büyüme ve değer hisseleri arasındaki dengeyi iyi kurmaları” gerektiğini söyledi. Şükran Günü öncesi verilerde, haftalık işsizlik başvuruları 1969 yılından bu yana en düşük seviyede gerçekleşirken, üçüncü çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla büyümesi %2,1 olarak açıklandı.

Dayanıklı tüketim ürünleri yeniden düşüşe geçerken, ABD’nin ticaret açığı daraldı. Kişisel bilgisayar patlaması ise halen güçlü bir şekilde devam ediyor. HP ve Dell hisseleri, güçlü satış açıklamalarının ardından tırmanışa geçti.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER