THY ve Kaplamin’in kısmi bölünme talebine onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan haftalık bültende Türk Hava Yolları (#THYAO) ve Kaplamin Ambalaj'ın (#KAPLM) 'kısmi bölünme' başvurularını onayladı. SPK'nın onayının ardından THY, şirket bünyesinde bulunan kargo biriminin tüm malvarlığı ve operasyonunun .

THY ve Kaplamin’in kısmi bölünme talebine onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan haftalık bültende Türk Hava Yolları (#THYAO) ve Kaplamin Ambalaj'ın (#KAPLM) 'kısmi bölünme' başvurularını onayladı.

SPK'nın onayının ardından THY, şirket bünyesinde bulunan kargo biriminin tüm malvarlığı ve operasyonunun bir kül halinde kısmi bölünme yolu ile şirketin %100 bağlı ortaklığı olan ve 25 Mart 2021 tarihinde kurulmuş olan THY Hava Kargo Taşımacılığı A.Ş. unvanlı bir anonim şirkete devredilmesi suretiyle kısmi bölünme gerçekleştirecek.

Kurul'dan onay alan bir diğer şirket olan Kaplamin ise, şirketin dijital baskı işletmesinin tamamının kısmi bölünme yolu ile yine şirketin %100 bağlı ortaklığı olarak ve 9.099.799,38 TL sermaye ile yeni kurulacak Prigo Dijital Baskı ve Ambalaj Çözümleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanlı anonim şirkete devrederek, iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme gerçekleştirmiş olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER