Volatilite gün içinde iki yöne yayılabilir

BBVA, Garanti Bankası’nda kendine ait olmayan paylar için 12,20 TL gönüllü pay alım teklifinde bulunurken, Garanti’nin kapanış fiyatına göre primli geri alım teklifi sonrasında dün bankacılık sektöründe güçlü yükselişler yaşandı.

Volatilite gün içinde iki yöne yayılabilir

BBVA, Garanti Bankası’nda kendine ait olmayan paylar için 12,20 TL gönüllü pay alım teklifinde bulunurken, Garanti’nin kapanış fiyatına göre primli geri alım teklifi sonrasında dün bankacılık sektöründe güçlü yükselişler yaşandı. Perşembe günkü TCMB toplantısı öncesinde kur cephesinde yükseliş eğiliminin devam ettiği görülüyor. Küresel risk iştahı ise dalgalı seyrini sürdürürken, bugün ABD cephesindeki veri akışları ve Fed üyelerinin konuşmaları takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 16:30 ABD – Perakende Satışlar Önem: Yüksek
• 17:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Biden ve Şi Cinping arasındaki görüşme takip edilirken, küresel hisse piyasalarında dün kararsız bir görünüm etkili oldu. Garanti Bankası’ndaki pay alım teklifi sonrasında bankacılık sektörü öncülüğünde BIST-100 Endeksi’nde ise güçlü yükselişler yaşandı. BIST-100 Endeksi dün günü %3,91 oranında yükselişle 1.702,49 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yatay kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri de yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 10,04 – 10,06 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 10,08’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin bankacılık sektöründeki güçlü görünümle güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Garanti Bankası hisselerine yönelik BBVA’nın kendisine ait olmayan payların tamamı için gönüllü pay alım teklifi yapma kararı tüm bankalarda tavan ya da tavana yakın işlemler gerçekleşmesine neden olurken, bugün de dün %10 sınırına takılan bu hisselerdeki yukarı yönlü hareketi takip edeceğiz. Endekste kısa vade için yeni referans noktamız 1.670 olacak. Bu seviyenin üzerinde kalınması alımların devamını getirebilir. 1.670 öncesinde ise dünkü kapanışın da bulunduğu 1.700 civarı gün içi destek olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1.780 seviyesine kadar önemli bir direnç noktası bulunmuyor. Endekste günün ilk bölümünde dünkü haberin yansımalarına bağlı fiyatlamalar görülecektir. Devamında ise gün içi volatilite dünkü tek yönlü hareketin aksine gün içinde iki yöne yayılabilir.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER