Warren Buffet’ın yeni yatırım stratejisi

– DIŞ HABERLER SERVİSİ Omaha Kahini olarak da bilinen efsane yatırımcı Warren Buffett’ın portföy tercihleri dünya çapında tüm yatırım çevreleri tarafından merakla takip edilir.

Warren Buffet’ın yeni yatırım stratejisi

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Omaha Kahini olarak da bilinen efsane yatırımcı Warren Buffett’ın portföy tercihleri dünya çapında tüm yatırım çevreleri tarafından merakla takip edilir. Yatırımcılar portföylerini inşa ederken borsa uzmanının hamlelerine göz atarak 91 yaşındaki milyarderin tecrübelerinden faydalanırlar. Buffett’ın başında olduğu yatırım firması Berkshire Hathaway’in şirket raporları da ünlü yatırımcının yeni stratejilerine ilişkin ipuçları elde edilmesini sağlıyor.

Üçüncü çeyrek bilanço sezonunun sona ermesiyle birlikteyse gözler bir kez daha Berkshire’a çevrildi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mevzuat uyarınca, 100 milyon dolardan fazla ABD hisse senedi tutan para yöneticileri çeyrek sonlarından itibaren ABD borsalarında işlem gören hisse senedi varlıklarını listelemek için 45 gün içerisinde ‘13F’ adı verilen bir formu oluşturmak zorundalar. Söz konusu formlar hedge fonları, yatırım şirketleri ve bazı büyük aile yatırım ofislerinin yatırımlarını nasıl yönlendirdiğine ilişkin bilgi edilebilecek az sayıdaki kaynaktan biridir.

MarketWatch’un haberine göre Pazartesi günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’yla (SEC) raporlarını paylaşan Berkshire Hathaway’in hisse senedi tercihlerinde ise önemli değişiklikler dikkat çekti. Zira raporlarda Buffett’ın üçüncü çeyrek boyunca bazı ilaç üreticisi ve finans firmalarından yatırımlarını çektiği ve şirketi iki yeni yatırıma yönlendirdiği görülüyor.

Bu iki yeni yatırımın yanı sıra Buffett petrol şirketi Chevron'daki hisselerini çeyrek boyunca artırdı. Ancak ünlü milyarder Berkshire’ın en büyük yatırımları olan Apple ve Bank of America’daki hisselerinde önemli bir değişiklik gerçekleştirmedi.

Buffett ve diğer Berhshire Hathaway yetkilileri çeyrek raporu hakkında yorum yapmadı ve yatırımlarda Berkshire’in diğer yöneticilerinin etkileri olup olmadığı net olarak görülmüyor. Buffett genellikle Berkshire'ın portföyünde 1 milyar dolardan fazla değeri olan tüm büyük yatırımları ele alıyor. Söz konusu yatırımların arasında Coca-Cola ve American Express gibi uzun vadeli hamleler bulunuyor.

Berkshire bu yılın ilk yarısında sattığı yatırımın bir kısmını yeniden inşa etmek için Chevron’dan yaklaşık 5,6 milyon adet hisse satın aldı. Ancak yatırım şirketinin, petrol devine yaptığı 2,9 milyar dolarlık yatırım, geçen yılın sonlarında kurduğu 4,1 milyar dolarlık Chevron pozisyonunun hala daha çok daha aşağısında.

Buffett’ın firması ayrıca finans alanındaki yatırımlarını da değiştirdi. Yatırım devi çeyrek boyunca, Visa, Mastercard ve US Bancorp firmalarındaki yatırımlarını düşürdü.

Berkshire Hathaway yatırımlarının yanında demiryolu, sigortacılık, altyapı hizmetleri, sanayi, mobilya, ayakkabı, mücevher, çikolata, iç giyim gibi birçok sektörde 90’dan fazla şirkete sahip.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER