Yeni varyant endişeleri ABD ve Avrupa borsalarını vurdu

Avrupa'nın korona virüs salgınında dördüncü dalga ile karşı karşıya olduğu ve salgında mücadele tedbirlerinin, kapanmaların yeniden gündeme geldiği bir ortamda Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni varyant yatırımcıları tedirgin etti. Yeni varyantın ekonomilerin kapanmalarına, .

Yeni varyant endişeleri ABD ve Avrupa borsalarını vurdu

Avrupa'nın korona virüs salgınında dördüncü dalga ile karşı karşıya olduğu ve salgında mücadele tedbirlerinin, kapanmaların yeniden gündeme geldiği bir ortamda Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni varyant yatırımcıları tedirgin etti.

Yeni varyantın ekonomilerin kapanmalarına, küresel büyümenin yavaşlamasına sebep olabileceği endişeleri ABD vadeli endekslerini yüzde 2 civarında aşağı çekti. ABD banka hisseleri Wall Street açılışı öncesindeki işlemlerde yüzde 5 civarında değer kaybettiler.

Avrupa'da da endeksler yüzde 3 civarında düştüler. Almanya Sağlık Bakanı'nın korona virüs salgınında dördüncü dalganın ülke geneline yayılacağı endişelerini dile getirmesi, korona virüs salgınına karşı tedbirleri kısmen yeniden yürürlüğe sokan ülkeler arasında Portekiz'in de katılması Avrupa borsalarına sert satış getirdi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER