13.000 telefona "benzer IMEI şoku"

Telefonların bir cins kimlik numarası olan IMEI kodunun her telefon için bambaşka olması gerekiyor.

13.000 telefona

Telefonların bir cins kimlik numarası olan IMEI kodunun her telefon için bambaşka olması gerekiyor. Oysa Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde polis, 13.500 telefonun aynı IMEI kodunu kullandığını söyledi.

Aynı IMEI kodunun kullanılmasını önemli bir güvenlik sorunu olarak değerlendiren polis, Çinli telefon üreticisi Vivo'ya karşısında bir dava açtı. Davanın telefon üreticisinden gelen cevabın yeterli olmaması üstüne siber telefon takımı tarafından açıldığı belirtiliyor. Takıma göre Hindistan çapında aynı IMEI kodunu kullanan 13.557 Vivo telefonu bulunuyor.

IMEI numarası çoğu kullanıcı için bir şey açıklama etmese de, polislerin suçluları bulmasını zorlaştırıyor. Aynı bir durum 2012'de de yaşanmış, 18.000 telefonun aynı IMEI numarasını kullandığı ortaya çıkmıştı. Bunun ardındaki ABD hükümeti, IMEI numarasını değiştirmenin ceza gerektiren bir suç olduğunu duyurmuştu.

Birbirinin aynı IMEI kodlarının Vivo'nun bir ihmali sonucu mu, yahut farklı bir nedenden dolayı mı ortaya çıktığı henüz bilinmiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER