13.000 telefonda aynı IMEI çıktı

Telefonların bir tür kimlik numarası olan IMEI kodunun her telefon için farklı olması gerekiyor.

13.000 telefonda aynı IMEI çıktı

Telefonların bir tür kimlik numarası olan IMEI kodunun her telefon için farklı olması gerekiyor. Fakat Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde polis, 13.500 telefonun aynı IMEI kodunu kullandığını söyledi.

Aynı IMEI kodunun kullanılmasını ciddi bir güvenlik sorunu olarak değerlendiren polis, Çinli telefon üreticisi Vivo'ya aleyhinde bir dava açtı. Davanın telefon üreticisinden gelen cevabın tatmin edici olmaması üstüne siber telefon takımı göre açıldığı belirtiliyor. Takıma kadar Hindistan çapında benzer IMEI kodunu kullanan 13.557 Vivo telefonu bulunuyor.

IMEI numarası çoğu kullanıcı için bir şey açıklama etmese de, polislerin suçluları bulmasını zorlaştırıyor. Aynı bir durum 2012'de de yaşanmış, 18.000 telefonun benzer IMEI numarasını kullandığı ortaya çıkmıştı. Bunun ardından ABD hükümeti, IMEI numarasını değiştirmenin cinayet gerektiren bir kabahat olduğunu duyurmuştu.

Birbirinin benzer IMEI kodlarının Vivo'nun bir ihmali sonucu mu, yahut farklı bir nedenden dolayı mı ortaya çıktığı demin bilinmiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER