40.000 saatte hepsi "tuğla" olacak

Hewlett Packard Enterprise (HPE), bazı SSD sürücülerinin 40.000 saatlik (4 yıl, 206 gün ve 16 saat) kullanıma ulaştığında kapandığını ve verilerin geri döndürülmez hale geldiğini söyledi.

40.000 saatte hepsi

Hewlett Packard Enterprise (HPE), bazı SSD sürücülerinin 40.000 saatlik (4 yıl, 206 gün ve 16 saat) kullanıma ulaştığında kapandığını ve verilerin geri döndürülmez hale geldiğini söyledi. Sorun donanımdan değil, firmware'deki bir hatadan kaynaklanıyor.

2019111515551648372.jpgMicrosoft, Denetim Masası'na Baltayı VurabilirWindows'un vaz geçilmesi gibi görünen Denetim Masası sonunda tarihe me karışıyor? Bu bilginin kaynağı, Windows 10'un yeni ön izleme yapısında bir yapılan keşif

Böyle bir sorun hem kullanıcılar, hem de HP'nin SSD'lerine güvenen kurumlar açısından çok büyük kayıplara yol açabilir. HPE'nin ürün açıklamalarına göre söz konusu SSD'ler, "büyük veri analizi, bulut depolama, aktif arşivleme, veritabanı uygulamaları ve veri ambarı" için tasarlandılar. Diskler bağımsız olarak satıldığı gibi, HPE ProLiant, Synergy gibi cihazlara da dahil ediliyor. Bu cihazlardaki bir arıza, genellikle kullanıdıkları RAID sistemlerinde yıkıcı sonuçlara yol açabilir.

Instagram'dan Yeni Co-Watching İşleviInstagram, arkadaşarınızla uzaktan aynı gönderilere, aynı anda bakmanıza izin veren Co-Watching işlevini kullanıma sundu

RAID sistemleri, normalde bir veya birkaç disk bozulsa dahi bütünlüğünü koruyabiliyor. Ancak RAID'ler, genellikle bir defada alınan yeni sürücülerden oluşuyor. Bu yüzden HPE'nin de belirttiği gibi tüm disklerin, neredeyse aynı anda çökmesi mümkün.

Sorundan etkilenen sürücler, HPE'nin bültenine göre 800GB ve 1,6TB SAS modelleri. Sorunun HPD7 veya öncesine sahip firmware'e sahip tüm ürünlerde yaşandığı belirtiliyor. HP, yayınladığı bültende firmware'i nasıl güncelleyeceğinizi ve geçen kullanım süresini nasıl görebileceğinizi de anlatıyor. HP'ye göre sürücüler, en yakın Ekim 2020'de bozulmaya başlayacak.

Önceki HaberCumhurbaşkanlığı'ndan Koronavirüs bilgilendirmesi (Dijital Dönüşüm Ofisi) Sonraki HaberOnePlus 8 ve 8 Pro'nun Teknik Özellikleri sızdı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER