5 kopyala-yapıştır tüyosu!

Command C ve Command V kısa yol tuşları ister dosya, ister metin olsun taşırken ve çalışırken oldukça zaman kazandırıyor.

5 kopyala-yapıştır tüyosu!

Command C ve Command V kısa yol tuşları ister dosya, ister metin olsun taşırken ve çalışırken oldukça zaman kazandırıyor. Fakat kopyala ve yapıştır işlemleri bununla da kalmıyor.

Kopyala Yapıştır Nasıl Yapılır?

İşte Mac kullanırken hayatınızı kolaylaştıracak 5 kopyala yapıştır tüyosu:

1 Dosya ve klasör ismini hızlı kopyalama:

Uzun ve alfabetik veya numerik olmayan karakterlerde doymuş bir dosya isimli bir dosyanız varsa ve bununla ilgili dosyalar için bir klasör meydana getirmek istiyorsanız fazla basit bir yolu var. Yalnızca dosyayı seçin ve Command C'ye basın. Normalde dosya ismini seçmekle uğraşanlar için çok kolay ve temiz bir tüyo bu. Command Shift N ile yeni bir klasör oluşturup, yine klasörü seçtikten sonradan Command V kullanarak dosyayı Finder içinde seçin, kopyalayın ve sözcük işlemcide yapıştırın, isim kopyalanacaktır.

Bir klasördeki tüm objeleri listelemek istiyorsanız klasörü açıp Command A ile her şeyi seçin ve Command C ile kopyalayın. Sözcük işlemcide yapıştırdığınızda isimler belirecektir.

Terminal'de Çok İşe Yarar

Kopyala ve yapıştır işlemi için Mac'te hoş işlevler var

2. Bir dosyanın ikonunu diğerine kopyalamak

Ayrıca e-postalar, ayrıca de indirilenler Download klasörüne giderler. Bunların öbür durmasını isteyen kullanıcılar e-posta ayarlarından ayırdıklarında benzer ikonu kullanan iki klasör oluşur.

Bunu değiştirmek için uygulamalar klasöründen e-posta uygulamasına gelin ve düzenle, kopyala seçeneklerini seçin. Daha Sonra yeni ve düz e-posta indirilenler klasörünü açarak Command I ile pencerenin bilgi kısmına erişin. Veri penceresindeki ikona tıklayıp Command V kullandığınızda işiniz bitmiş demektir.

3. Dosya adresi kopyasını yapmak

Bir dosyanın bütün adresini kullanmanız gerekiyorsa, birbiri içinde bulunan böylece çok klasörün ismini tek tek yazmaktan daha kolayı var. Dosya veya klasörü seçerek Command C kullanın. Peşinde uygulamalar klasöründe bulunan Terminal'i çalıştırın. Command V yaptığınızda burada klasörün bütün adresi yer alacaktır. İstediğiniz gibi değiştirme yaparak kullanabilirsiniz.

Copy Paste Kopyala Yapıştır

E-postaya dosya eklemek çok basit

4. Bir dosyanın içeriğini ön bakışa aktarmak

Apple'ın Preview uygulaması PDF gibi sayısız grafik dosyasını açabiliyor ve fazla işe yarıyor. Alıntılar ve dosya formatı değişikliklerine kadar çok kullanışlı olan bu başvuru formu ile PDF dosyalarına yer imi yerleştirebilir, dosya formatının rengini değiştirebilir ve adeta bütün grafik dosyalarının ve fotoğrafların formatını değiştirebilir, Photoshop dosyalarına dipnot düşebilir, bir GIF dosyasının egemen karelerini işaretlemek mümkün. Fakat bunları yaparken orijinalin de bir kopyasını gizlemek yararlı oluyor.

Dosyayı ön bakışta açıp Save Birli kullanmaya gerek değil. Finder içerisindeyken kopyalayıp önbakışta Command N kullanarak 200 sayfalık bir PDF dosyasının içeriğini bile hiç açmadan yeni bir dosyaya kopyalamak olası.

5. İstediğiniz her yere yapıştırın

Bir yerden bir yere sürükleyerek kopyalamak için diğer klasörün de açık olması gerekiyor. Fakat bunun yerine Finder içerisinde dosyayı seçip Command C ile kopyalayarak ve ardından öteki klasörü açarak Command V ile kopyalamak daha kolay olabiliyor.

Dosyayı Finder içerisinde kopyaladıktan daha sonra e-posta uygulamasını çalıştırıp içerisine kopyalayarak basit yoldan giden e-postaya dosyayı ekleyebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER