5G standardı hazır

5G standardı hazır

5G standardı hazır

Geçtiğimiz Aralık ayında 3GPP (hücresel standartları denetleyen uluslararası kuruluş) mevcut 4G/LTE ağlarına dayanan bağımlı bir 5G spesifikasyonu onaylandı. Bu adım sayesinde herkes çalışan bir 5G ağına biraz daha yaklaşmış oldu. Şimdiyse yeni nesil kablosuz bağlantıya çok daha yakınız çünkü 3GPP nihayet bağımsız 5G spesifikasyonunu da onayladı ve ardından şu açıklamayı yaptı: "Artık tüm sektör 5G'yi ticarileştirmeye doğru son süratle ilerliyor."

3GPP CT başkanı Georg Mayer, iki yıl önce 5G'nin sadece bir hayal ya da bir vizyondan ibaret olduğunu, ancak şimdi Rel-15'in kapanmasıyla 5G'nin gerçek olmaya hazır olduğunu söyledi ve ekledi: "Sonuç, yalnızca tüketicilere daha yüksek veri hızları ve bant genişliği sağlamakla kalmayıp farklı sektörlerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için yeterince açık ve esnek olacak inanılmaz bir standartlar bütünüdür - 5G, heterojen işletmeler için entegrasyon platformu olacaktır."

Bu önemli bir adım olsa da, gerekli tüm donanım ve ağların gerekli hıza ve erişime ulaşması biraz zaman alacaktır. Şirketlerin hala yapacağı çok iş var.

Önceki HaberHesaplı iPhone 2018'in Lideri Olacak Sonraki HaberHadi, Yeni Rekoruna İmza Attı
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2018, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER