Acele destek hizmetlerine ücretsiz hızlı ulaşım uygulaması

 Mobil gerçekte sunulan ivedi şart butonları doğruca 65 yaş üstü bireyler ve salgın sürecinde hayati öneme sahip olan tüm afiyet çalışanları, ambulans, itfaiye ya da kolluk kuvvetlerinin desteğine yönelik hizmetlere en seri şekilde ücretsiz olarak ulaşabilecek. Türkiye'nin ön.

Acele destek hizmetlerine ücretsiz hızlı ulaşım uygulaması

 Mobil gerçekte sunulan ivedi şart butonları doğruca 65 yaş üstü bireyler ve salgın sürecinde hayati öneme sahip olan tüm afiyet çalışanları, ambulans, itfaiye ya da kolluk kuvvetlerinin desteğine yönelik hizmetlere en seri şekilde ücretsiz olarak ulaşabilecek.

Türkiye'nin öncü şirket toplulukları aralarında bulunan Bilkent Holding'e bağlı Yığın Emniyet, Koronavirüs (Covid-19) salgınında tehlike grubu içerisinde bulunan 65 yaş üstü bireylerin ve sağlık durumu çalışanlarının güvenliği için misal bir kullanım başlattı. Sektörde öncülük ettiği hizmetlerle hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan Yokuş Güvenlik, bu kapsamda en son olarak 65 yaş üstü bireyler ve tüm afiyet çalışanları için ücretsiz bir uygulamaya imza attı. Bu kapsamda 65 yaş üstü bireyler ve tüm sağlık çalışanları ile Tepecik Güvenlik kullanıcıları; “Yokuş Emniyet Mobil” uygulamasında sunulan “panik”, “ambulans” ve “itfaiye” butonları yoluyla, söz konusu ivedi destek hizmetlerinden 3 ay süreyle ücretsiz faydalanabilecekler. Uygulama doğruca 65 yaş üstü bireyler, güvenliklerini tehdit eden bir olayla karşılaştıklarında, bir sağlık durumu sorunu yaşadıklarında herhangi birinden destek almak adına evlerinden çıkmadan ambulans ve itfaiye yardımından ya da kolluk güçlerinin desteğinden faydalanabilecekler.

Yokuş mobil acele koşul butonları

Geliştirilmiş içeriği ile emniyet hizmetlerini cep telefonuna içeren uygulama, kullanıcıların hayatını kolaylaştırdığı gibi kullanıcılara ekstra emniyet ve konfor da sunmayı amaçlıyor. Laf konusu hizmetlerden faydalanılması için ilk kez bütün kullanıcıların Yokuş Mobil uygulamasını APP Store ve Play Store yoluyla cep telefonlarına indirmesi gerekiyor. Uygulamanın güncel sürümünü Play Store veya APP Store'dan indirdikten sonra uygulamayı açıp ‘Mobil Acil Şart Kullanıcısı Oluştur' adımından bilgilerini doldurarak talebini ileten kullanıcılar en kısa sürede Tepecik Güvenlik alıcı hizmetleri yetkilisi tarafından aranıyor ve yetkilinin yönlendirmeleri sonucu gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla başvuru etkin ülkü geliyor. Uygulamada; “panik”, “ambulans” ve “itfaiye” başlıkları altında üç adet acele şart butonu yer alıyor. Söz konusu hizmetlerden yararlanabilmek için, mobil dilekçe üzerinden “panik sinyali”, “ambulans sinyali” ve “itfaiye sinyali” butonlarına basılarak veya IOS işletim sistemi kullanıcıları için sağa içten kaydırılarak aktif hale getirilmesi gerekiyor. daha sonra ise butonların faal ayla getirildiğini aktaran bir dikkat mesajı çıkıyor ve kullanıcıların onayı talep ediliyor. Onayın ardındaki kullanıcılar bu hizmetlerden faydalanabiliyor.

Destek taleplerini Alarm İzleme Merkezi iletiyor

Hizmetler ise faz evre şu şekilde ilerliyor; kullanıcılar, panik butonu acil şart hizmetini kullandığında Tepe Alarm İzleme Merkezi devreye giriyor ve kullanıcı tarafından alarm durumunda ulaşılması istenilen kişiler, sırasıyla merkez göre aranıyor. Alarm merkezi; ilk ulaşılan kişiye kolluk kuvvetlerinin desteğini istek edip etmediklerini soruyor ve talebe tarafından belirtilen ya da kayıtlı diğer bir adrese kolluk kuvvetlerini yönlendiriyor. Kullanıcıya da kolluk kuvvetlerinin açıklanmış adrese yönlendirildiğine dair mesaj gönderiliyor. Kullanıcılar ambulans ya da itfaiye butonu acil durum hizmetini kullandığında da işlem benzer şekilde ilerliyor. Hem laf konusu mobil uygulamanın panik butonu özelliği akıllı saatler üzerinde de teftiş edilebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER