Aile Bakanı Selçuk'tan 'Nafaka' Açıklaması: 'Hedefimiz Bu Soruna Kalıcı Bir Çözüm Bulmak'

Aile Bakanı Selçuk'tan 'Nafaka' Açıklaması: 'Hedefimiz Bu Soruna Kalıcı Bir Çözüm Bulmak'

Aile Bakanı Selçuk'tan 'Nafaka' Açıklaması: 'Hedefimiz Bu Soruna Kalıcı Bir Çözüm Bulmak'

Geçtiğimiz yıl da gündeme gelen 'süresiz' nafaka konusunda yeni bir açıklama geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nafaka sürelerinin sınırlandırılmasına ilişkin, "Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan bu soruna sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulmak." dedi.

s-3eaacd3b81c134cfa6021b705c08933fdba6d5 AA'da yer alan habere göre, her yıl mart ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde düzenlenen BM Kadının Statüsü Komitesi oturumlarının bu yılki toplantılarına katılan Selçuk, açıklamalarda bulundu.

"Temel arzumuz da boşanmaların hiç olmaması"

"Temel arzumuz da boşanmaların hiç olmaması" "Temel arzumuz da boşanmaların hiç olmaması" 5c8a3191fa4853792831d7e4.jpgBakan Selçuk, nafaka sürelerinin sınırlandırılması tartışmalarına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:''Bizim için önemli olan, bakanlık olarak aslında en büyük gayemiz, ailenin sağlıklı bir şekilde korunması ve sağlıklı bir aile ortamında geleceğe öz güvenle bakan çocuklarımızı yetiştirebilmek. Temel arzumuz da boşanmaların hiç olmaması. Tabii ki bazı durumlarda boşanmalar gerçekleşebiliyor ve bu boşanmalar gerçekleştiği zaman da hiçbir tarafı mağdur etmeyecek şekilde bir çözüm bulunması taraftarıyız."

"Bu süreci hükümet olarak büyük bir hassasiyetle izlemeye devam ediyoruz"

s-6e5644eba76a47f1c12b030d23b0a3cd6f6f47Bakan Selçuk ayrıca, "Mevcut sistemde yaşanan bazı sıkıntıların dile getirilmesi üzerine biz Adalet Bakanlığımızla beraber bir çalıştay gerçekleştirdik ve bu konuya dair sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri ve aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşları çağırdık. Biz bu süreci hükümet olarak büyük bir hassasiyetle izlemeye devam ediyoruz. Tüm tarafların da görüşlerini alarak gerek akademisyenler olsun gerek STK ile iletişim halinde yürütüyoruz bu süreci. Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan bu soruna sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulmak. Adalet Bakanlığımızla bu anlamda çalışmalarımız sürmekte.'' ifadelerini kullandı.

Konu ilk olarak geçtiğim yıl nisan ayında gündeme gelmişti

'Süresiz' İbaresi Kaldırılacak: Yoksulluk Nafakasına 5 Yıl Sınırı Geliyor
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 02:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER