AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'İstanbul Genelinde Seçiminin İptali İçin Başvuru Yok'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'İstanbul Genelinde Seçiminin İptali İçin Başvuru Yok'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'İstanbul Genelinde Seçiminin İptali İçin Başvuru Yok'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ''Büyükçekmece ilçemiz tarafından tüm İstanbul'un seçiminin iptaline ilişkin müracaatta bulunulduğu şeklinde bir açıklama var. Bunun doğru olmadığını ifade etmek istiyorum'' dedi.

s-20987550e6e8fb6d1baaa90e7409d97e37fbbf Yavuz'un açıklamalarından satır başları şöyle:''Büyükçekmece ilçemiz tarafından tüm İstanbul'un seçiminin iptaline ilişkin müracaatta bulunulduğu şeklinde bir açıklama var. Bunun doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Büyükçekmece ilçemiz bu seçimlere has usulsüz seçmen kaydını gerekçe göstererek Büyükçekmece ile ilgili seçimlerin iptaline ilişkin bir müracaatta bulunmuştur. Esasen bu usulsüz seçmen kaydıyla ilgili bir soruşturma da yürütülmektedir daha önceden beri ve buna ilişkin tutuklamalar da var. İlçe nüfus müdürünün tutuklu olduğunu biliyorum. Bunun üzerinden giderek Büyükçekmece'ye dönük bir müracaatta bulunulmuş. İlçe seçim kurulu bu müracaatı reddetmiştir. Büyükçekmece'nin dışında buna ilişkin bir talebimiz şu ana kadar söz konusu değildir. Şu anda YSK'ya gidilmiş değildir. Büyükçekmece'de olan anlaşılır gibi değildir. Özellikle belediye çalışanlarının da içinde olduğu, nüfus müdürünün de içinde olduğu ki nüfus müdürünün sırf bundan dolayı tutuklu olduğunu biliyorum. Çok manidar geliyor bana. Bu sayı hiç de küçümsenecek bir sayı değil, 20 binlerin üstünde bir sayıdan bahsediliyor. Seçimlerden önce yapılan bir usulsüzlük. Sadece oraya ilişkin bir müracaattır, İstanbul'un tamamına ilişkin bir müracaat söz konusu değildir.''

DHA da AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın 'sahte seçmen kayıtları' nedeniyle ilçede seçimlerin yenilenmesini istediğini, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun bu talebi reddettiğini aktardı.

s-7cadc276126279c1ee09b57075e1717d9d4e1c

Habertürk'te yer alan haberde "İstanbul seçimlerinin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvuruldu" denilmişti.

Habertürk, AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın, Büyükçekmece'de "usulsüz seçmen kaydı yapıldığı" gerekçesiyle İstanbul seçimlerinin iptali için başvuruda bulunduğunu aktarmıştı. Başvurunun, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak yapıldığı ifade edilmişti. Başvuru dilekçesinde usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu belirtilmişti. Haberde "AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı başvurusunda belediye meclis üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptalini talep etti" denilmişti.
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2019, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER