AKP YSK Temsilcisi Özel: 'İstanbul'da Tüm Oylar Sayılsa Binali Yıldırım Kazanır'

AKP YSK Temsilcisi Özel: 'İstanbul'da Tüm Oylar Sayılsa Binali Yıldırım Kazanır'

AKP YSK Temsilcisi Özel: 'İstanbul'da Tüm Oylar Sayılsa Binali Yıldırım Kazanır'

AKP YSK Temsilcisi Recep Özel, "İstanbul'da şu anda 19 bin oy farkı var, 29 binden düştü" açıklamasında bulundu. Özel, İstanbul'daki sandıkların tamamının sayılması halinde, Binali Yıldırım'ın kazanacağını söyledi. 

Özel, A Haber canlı yayınında itiraz sürecine ilişkin soruları yanıtladı.

Özel, A Haber canlı yayınında itiraz sürecine ilişkin soruları yanıtladı. Özel, A Haber canlı yayınında itiraz sürecine ilişkin soruları yanıtladı. Özel şöyle konuştu:"Resmi kayıtlara göre şu anda 19 bin civarında bir fark var. 29 bindi bu fark. İstanbul'da sayım oldukça düşüyor. Ben şuna inanıyorum ki, İstanbul'da bizim itirazımız üzerine tüm sandıklar sayılsın, kesin Binali Bey seçimi alır. Ama şu anda kabul edilen ve sayılana baktığımız zaman, bu rakamlara geldiysek bundan sonra hayli hayli gelmemiz lazım. Çünkü reddedilen, sayım kararı verilmeyen fazla miktarda var. Buradaki bizim amacımız, seçmen bir oy verdiyse, o oya sahip çıkmak. İddiamı tekrar edeyim, sandıkların tamamını sayalım, Binali Bey öne geçer."

"Mazbata seçimi sonuçlandıran bir unsur değil"

s-94e591352674cde273c0f42836f5197907f54b Muhabirin İmamoğlu'nun "Mazbatamı verin" çağrısını hatırlatması üzerine Özel şunları söyledi:"Mazbata dediğin bir belge, seçimin şu süreci bitsin bakalım. 1994'te genel başkanımız 24 gün sonra almıştı. Bir de şu var; bir usülsüzlük varsa, mazbata iptali her zaman olabiliyor. Mazbata seçimi sonuçlandıran bir unsur değil. Geri alınabilen bir şey. Milletin iradesinin, sandıkta nasıl doğru tecelli ettiğini tespit ettiğimiz an sizindir. Biraz beklesinler, eğer gerçekten haklarıysa elbel bir gün verilir, gider makamlarında otururlar. Ne zaman verileceği yaslarla belli."

Dün İstanbul'daki seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını istemiş ve YSK'yı göreve davet etmişti.

Ekrem İmamoğlu: 'Kazananın Elini Kaldırmak Bu Kadar Zor mu?'
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER