AKP'li Vekil Kendini Böyle Savundu: 'Din Benim Tekelimde Değil, Sen de Kullan'

AKP'li Vekil Kendini Böyle Savundu: 'Din Benim Tekelimde Değil, Sen de Kullan'

AKP'li Vekil Kendini Böyle Savundu: 'Din Benim Tekelimde Değil, Sen de Kullan'

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım, "AKP'ye oy verirseniz Allah sizden mahşer gününde hesap sormayacak" şeklindeki sözleriyle dini siyasete alet ettiği eleştirilerine yanıt verdi: "Neden kullanmayayım ki arkadaşlar? Sen de kullan. Din benim tekelimde değil ki..."

s-64a5a711c595aa3dd07f60409c6c937b01b996 Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşma ile gündeme gelmişti. Vatandaşlara yönelik vaatlerini sıralayan Gülpınar, "Allah'ın mahşer gününde AKP'ye oy verenlerden hesap sormayacağını" söylemişti. Gülpınar tepki çeken konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor, bu emir hepimiz için geçerli. Sadece yöneticiler için idareciler için geçerli değil. Herkes için. Halk için de geçerlidir. Halk emaneti nasıl verir? Sandığın başına gider, oyunu atar ve emanetini verir. Allah size bir emanet veriyorsa, bunun hesabını soracak demektir. Bunun hesabı nerede olacak. Ahirette olacak. Şimdi Allah hepinizden razı olsun. Bize bu emaneti verdiniz. Ben de gönül rahatlığıyla, vicdan rahatlığıyla size diyorum ki, yarın inşallah mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak." AKP Milletvekili Gülpınar: 'Allah Bize Oy Verdiğiniz İçin Mahşerde Size Hesap Sormayacak' -

"Buradan size ekmek çıkmaz"

s-c6ac002d1e5ac6a975f10438308fd6dd9dddae AKP'li Gülpınar tepki çeken sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Sözlerinin farklı yere çekildiğini söyleyen Gülpınar, “Bilmeyen bilmediğini de bilmeyen bir kitleyle karşı karşıyız. Sözlerimin hemen başında vurgulamak istiyorum ki, kendi kifayetsizliklerini örterek oy devşirmek peşinde olanlar AK Parti’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alarak bir şey alacaklarını zannediyorlar. Ama peşinen söylüyorum buradan size ekmek çıkmaz. Oradaki topluluğa diyorum ki, dört dönem emaneti bize verdiniz. Benim orada mütevazi olmanın gereği ‘biz’ derken birileri yanlış anladı. Herhalde AK Parti anladı. Başka bir toplumu mu anladı. Ne anladı, bilmiyorum" dedi.

"Din AK Parti’nin tekelinde değil, siz de kullanın"

"Din AK Parti’nin tekelinde değil, siz de kullanın""Din AK Parti’nin tekelinde değil, siz de kullanın" Ancak Gülpınar açıklamasının devamında yeniden tartışma yaratan ifadeler kullandı. Gülpınar, dinin siyasette kullanılmasına karşı olmadığını belirterek şunları kaydetti:"Benim absürt eleştirilere verecek ne vaktim var ne de buna tahammülüm var. Makul olanların içinde özellikle geçen gece CNN’de Tarafsız Bölge programında CHP Milletvekili sağ olsunlar yine vicdanlı davrandılar olabildiğince. Ahmet Hakan Bey’e de ayrıca ben yine teşekkür ediyorum. CHP Milletvekillerinin orada söylediği şu: Dini argümanlarının siyasette kullanılmasının gereksizliğini vurguladı. Şimdi soruyorum. Neden kullanmayayım ki arkadaşlar? Değerli vatandaşlar, neden kullanmayayım? Sen de kullan. Din benim tekelimde değil ki. Din, AK Parti’nin tekelinde olan bir şey değil. Kur’an AK Parti’nin tekelinde olan bir şey değil. Bunu sizin de kullanmanız son derece normaldir."

AKP'li Gülpınar, yeni açıklamasıyla bir kez daha sosyal medyanın gündeminde...


Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER