Android 11'de önemli yenilik

Google'ın yeni yayınladığı Android 11 geliştirici ön izleme sürümü, birçok değişiklikle beraber geldi.

Android 11'de önemli yenilik

Google'ın yeni yayınladığı Android 11 geliştirici ön izleme sürümü, birçok değişiklikle beraber geldi. Bu değişikliklerden bir tanesi, uzun zaman kullanılmayan uygulamaların izinlerini otomatik olarak geri çekme işlevi. Bu işlev tamamen yüklediğinizi bile unuttuğunuz bir tatbik, bir anda zararlıya dönüşüp arka planda sizi izlemek istediğinde başarısız olabilir.

"Otomatik müsade geri çekme" olarak tanımlanan işlev, varsayılan olarak kapalı durumda bulunuyor. Ayarlar menüsünün derinlerinde, her uygulamanın Kullanım izinleri menüsünde yer alan seçenek, bütün uygulamalar için tek bir noktadan etkili hale getirilemiyor. Seçeneği belirtilen bir başvuru formu için etkinleştirseniz bile, aradan uzun zaman geçtiğinde tüm izinler geri çekilmiyor. Kullanılmayan uygulamaların izinlerinin ne kadar süre sonradan geri çekildiği de bilinmiyor.

Üçüncü geliştirici ön izlemenin getirdiği yenilikler aralarında daimi bildirimleri kapatabilme, yenilenen bir 'son uygulamalar' menüsü de var. Google, bu son geliştirici ön izleme sürümünden sonradan Android 11 beta programını başlatmayı planlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER