Android 11'den kötü haber

Android 11'in bir dizi icat ve geliştirmeyle gelmesi bekleniyor.

Android 11'den kötü haber

Android 11'in bir dizi icat ve geliştirmeyle gelmesi bekleniyor. Bunlar arasındaki "Konuşmalar" (orijinal adı Conversations) işlevi, ayrı mesajlaşma hizmetlerindeki mesajları bildirim alanında yönetmeyi kolaylaştıracak. Ama bu işlevin Android 11'li her telefonda bulunmayabileceği ortaya çıktı.

Google'ın Android 11'e karşın şu anki Ahenklilik Tanımı Belgesi (CCD), OEM'lerin Konuşmalar işlevini Android 11 ile birlikte sunma şartı getirmiyor. Bunun mümkün nedeni, üreticilerin çoğunun bildirim panelinde kişiselleştirmeler yapmaları. bu nedenle Google, Konuşmalar işlevini kullanıp kullanmama kararını üreticilere bırakıyor.

Benzer şekilde Google, üreticilerin Android 11'in kuvvet menüsünde Aygıt Kontrolleri işlevini sunmasını da koşul koşmuyor. Pixel telefonlarda ortaya meydana çıkan bu işlev, akıllı evle ilgili kontrollere zorlama menüsünden ulaşmaya müsade veriyor.

Google, CCD'yi zaman zaman güncellediğinden en azından Konuşmalar işlevinin kullanılması gelecekte şart ayla geldiğini görebiliriz. Ama agelecekte de durum olmaması halinde, işlevi eklemek üreticinin insafına kalacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER