Android Go'lu ilk Samsung görüldü

Android Go'lu ilk Samsung görüldü

Android Go'lu ilk Samsung görüldü

Samsung henüz resmi bir açıklama yapmış olmasa da markaya ait ilk giriş seviyesi Android Go'lu telefon sızmış olabilir. Resmi olarak duyurulmamış bir çok telefonun test girişlerinin bulunabildiği Geekbench sitesinde fark edilen bir cihaz,  Andorid Go'lu bir Samsung telefon.

Android 8.0'ın farklı bir sürümü olan ve giriş seviyesi ve bütçe telefonlar için tasarlanan Android Go, işletim sisteminin en iyi özelliklerini 1GB RAM'i olan bir cihazda bile çalışacak hafifliğe sahip olmayı hedefliyor. Google bu işletim sistemi için Gmail, Maps, Files ve diğer bir çok uygulamanın hafif GO sürümünü geliştirdi. Bunun dışında Facebook gibi bazı üçüncü parti şirketlerin de Go için optimize edilmiş uygulamaları bulunuyor.

İlk Android Go'lu telefonlar yakın geçmişte piyasaya sürülmüştü ancak Samsung henüz bu alanda bir cihaz geliştirdiğine dair resmi bir açıklama yapmadı. Henüz duyurulmamış olan SM-J260G'nin Galaxy J2 Core adı altında Android Go ile piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Geekbench test sonuçlarına göre telefon 1 GB RAM'e, Android 8.1 işletim sistemine, Exynos ARM Cortex-A53 1.43GHz işlemciye sahip. 8.1 sürüm numarası dışında, anakart satırında bulunan "universal7570_go" bilgisinin Android Go'ya işaret ettiği söyleniyor.

Samsung uzun zamandır giriş seviyesi ve bütçe telefon seçenekleri bakımından zayıf durumdaydı. Bu ve benzeri telefonların gelecekte Samsung telefon ailesinin yelpazesini genişletmesi bekleniyor.

Önceki HaberTeknolojinin Havacılıktaki Eseri "Fast Bag" Sonraki HaberWindows 10 April Update 8 Mayıs'ta Gelebilir
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER