Android mesajlarına şifreleme geldi

Android'e çeşitli alanlarda yeni özellikler katmaya devam eden Google, nihayet Mesajlar uygulamasında da uçtan uca şifrelemeyi (E2EE) etkinleştiriyor.

Android mesajlarına şifreleme geldi

Android'e çeşitli alanlarda yeni özellikler katmaya devam eden Google, nihayet Mesajlar uygulamasında da uçtan uca şifrelemeyi (E2EE) etkinleştiriyor. Beta test kullanıcıları Kasım ayından bu yana mesajlaşmalarında uçtan uca şifreleme kullanabiliyordu. Ama şimdi bu özellik herkese geliyor.

Uçtan uca şifreleme şu anda grup sohbetlerinde değil, yalnızca bire bir konuşmalarda kullanılabiliyor. Bunu kullanmak için her iki katılımcının da RCS sohbet özelliklerini etkinleştirmiş olması gerekiyor. Kullanıcı göndermek üzere olduğunuz bir mesajda Gönder düğmesinde bir kilit simgesi görürse, bu mesajın uçtan uca şifrelenerek gönderileceği anlamına geliyor. Böyle bir durumda meraklı gözlerin mesajların gözetlemesi daha zor oluyor.

Uçtan uca şifreleme özelliği, yıldızlı (veya sabitlenmiş) mesajlar ve bir deprem uyarı sistemi ile birlikte bu hafta bir Android güncellemesinde sunulacak. Güncelleme ayrıca yeni emoji, Asistan, Android Auto ve Sesli Erişim'i de içeriyor. Ayrıntıları, aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz:

Send messages securely with end-to-end encryption in Messages on AndroidSend messages securely with end-to-end encryption in Messages on AndroidEnd-to-end encryption on the Messages app helps keep your chats more secure while sending, so no one can read the content of your messages as they travel between your phone and the phone of the person you're messaging. See new features available on Android this summer: Discover more about Android by following us on: Instagram: Twitter: Facebook:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER