App Store, yine para bastı

Apple, başvuru formu mağazası App Store aracılığı ile, 2019 her tarafında yarım trilyon dolar (Analysis Group'a göre 519 milyar dolar) gelir elde ettiğini duyurdu.

App Store, yine para bastı

Apple, başvuru formu mağazası App Store aracılığı ile, 2019 her tarafında yarım trilyon dolar (Analysis Group'a göre 519 milyar dolar) gelir elde ettiğini duyurdu. Bu gelir, 2008'de doğan dilekçe ve oyun platformunun Apple için önemini bir defa daha ortaya koyuyor. Özellikle telefon ve cihaz satışlarının düşüş gösterdiği bir dönemde elde edilen bu gelirin, şirket için ne kavrama geldiğini her hâlükarda söylememize lüzum yok.

Apple

Apple'a göre geliştiricilerden alınan komisyonlar, bu toplam gelirin içerisinde küçük bir yer tutuyor ve gelirin büyük bölümü, maddi ürün ve hizmet satışı yapanlara gidiyor. Verilen rakamlar, bedensel ürünlerin 413 milyar dolar, dijital ürün ve hizmetlerin 61 milyar dolar gelir sağladığını gösteriyor. Dijital satışlar 61 milyar dolar getirirken, dilekçe ve oyun içi reklamların sağladığı gelir 45 milyar dolar seviyesinde.

Apple, uygulama ve başvuru formu üzerinden yapılan satışlardan, uygulamanın niteliğine kadar yüzde 15 ile 30 arasında bir komisyon alıyor. Geriye Doğru kalan kısım ise, geliştiricilere ya da online satmak yapan şirketlere aktarılıyor.

App Store'un kendisinden daha büyük bir pazar payı olan Google Play Store'dan daha fazla para kazandırdığı biliniyor. Bunda iOS'un daha eksik parçalanmış ve kapalı yapısı, bütünleşik ödeme seçeneklerinin etkin olduğu belirtiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER