AppData klasörü ne işe yarar?

AppData klasörü ne işe yarar?

AppData klasörü ne işe yarar?

Windows'un sabit diskinizde oluşturduğu Application Data veya AppData klasörü ne işe yarıyor?

Cevap oldukça basit. Windows, bu klasörde yüklediğiniz her program için bir klasör oluşturuyor ve uygulamayla ilgili bazı kişisel dosyaları burada saklıyor. Çoğu zaman AppData klasörüyle ilgilenmeniz gerekmez ancak örneğin farklı bir PC'ye taşınırken, Firefox profillerini AppData klasöründen alabilirsiniz.

Kullanıcı klasörü altında bulunan AppData'ya ulaşmanın en kolay yolu, Başlat düğmesine basıp %appdata% yazmak ve en üstte çıkan sonucu seçmek. Bu sonucun sizi AppData > Roaming klasörüne götürdüğünü fark edeceksiniz. Bunun nedeni, %appdata% ortam değişkeninin AppData değil, AppData altındaki Roaming klasörüne işaret etmesi. Ancak zaten AppData klasöründeki verilerin büyük kısmı, Roaming klasöründe bulunuyor ve genellikle bu klasöre bakmanız gerekiyor.

Gerçekten AppData klasörüne gitmek isterseniz, pencerenin üstünde, konum alanındaki AppData'nın üzerine tıklayabilirsiniz.

AppDataRoaming klasöründeki dosyaları taşımadan önce çok dikkat edin. Sileceğiniz bir dosya, söz konusu programın çalışmasını engelleyebilir. Bununla birlikte dosyaları kopyalamanın veya yedeklemenin bir sakıncası yok.

Önceki HaberInstagram'da Yanlışlıkla Beğenmenin Önüne Geçin!  
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 01:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER