Apple bu kez hedefi tutturamadı

Apple bu kez hedefi tutturamadı

Apple bu kez hedefi tutturamadı

2018 yılının sonuna kadar, AI asistanları seven kişiler 100 milyon adet civarında akıllı hoparlör almış olacak. Önümüzdeki dört yıl içerisinde de bu sayının 300 milyona ulaşması bekleniyor.

İpucu: İnternet’te iz bırakmadan nasıl dolaşılır?

Şimdilik bu 100 milyonun büyük bir kısmını Apple HomePod'lar oluşturmuyor. Yayınlanan bir raporda analiz firması Canalys, bu yılın sonunda Apple'ın akıllı hoparlör piyasasının sadece %4'üne - yani yaklaşık olarak 4 milyon satışa - sahip olacağını tahmin ediyor.

Buna karşılık Amazon, Amazon Echo serisi ile toplam satışın %50'sinden fazlasını oluşturacak ve Google da Google Home hoparlörleri ile piyasaya %30'luk katkıda bulunacak.

Canalys'in analizleri, HomePod satışlarının Amazon Echo satışlarının çok gerisinde kaldığına dair daha önceki raporları doğrular nitelikte. Söylenilene göre Apple, HomePod'un düşük satışları dolayısı ile üretim miktarını düşürme kararı almıştı.

Henüz 1 yılı bulmayan satışın ardından piyasanın %4'üne ulaşmanın, özellikle Amazon'un yıllardır birden fazla hoparlör sattığı düşünülürse, standart altı olmadığı söylenebilir. Ancak Apple'ın çok daha yüksek hedefleri bulunduğu bir gerçek.

Raporda belirtilene göre Apple'ın satışları 2022 yılına kadar bir miktar artacak ve toplam piyasa kontrolü %10'a ulaşacak. Aynı zamanda Amazon'un şu anda sahip olduğu piyasa liderliği de bu süre içerisinde düşmeye başlayacak.

Önceki HaberYeni Range Rover Evoque Ortaya Çıkıyor!  
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2018, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER