Apple'ın yeni kavgası: HEY

Apple'ın başı bir defa daha bir kullanım ile dertte.

Apple'ın yeni kavgası: HEY

Apple'ın başı bir defa daha bir kullanım ile dertte. Daha önce Spotify ile de aynı bir sorun yaşamış şirket, bu defa de HEY isimli uygulamaya onay vermediği gerekçesiyle dağıtılmış taraflarca suçlanıyor. Peki, konu nedir; gelin şimdi defalarca birlikte bakalım...

HEY Nedir?

Öncelikle HEY'i yakından tanıyalım. HEY, yakın zamanda Basecamp'in kurucu ortağı David Heinemeier Hansson girişimiyle geliştirilen yeni cins bir e-posta uygulaması. Halihazırda kullandığımız Outlook ve Gmail gibi ilk önce gelen mail uygulamalarına ayrı bir soluk getiren HEY uygulaması, reklam mesajlarıyla dolup taşan e-posta kutularımıza yeni bir yaklaşımda bulunuyor.

Geleneksel olan Inbox'ı, "Imbox" (Important Box) biçiminde değiştiren HEY, böylece sadece sizin için manâlı olan e-postaları görüntülüyor ve bu sayede mail kalabalıklığına izin vermiyor. Daha fazla detayı hey.com üzerinden öğrenebilirsiniz.

Şu lahza için misafir etme kodu yöntemi ile edinilebilen tatbik, Web, Mac, Windows, Linux, iOS ve Android platformlarında kullanılabiliyor. Lakin iOS bundan böyle başkaca. Peki, ne oldu?

Apple, HEY'i reddetti!

Evet, Apple, HEY uygulamasını reddetti. Ama ilk ilk kez App Store'da yer almasını kabul etmiş ve kullanım kullanıcılara sunulmaya başlamıştı. Lakin sonrasında iOS platformundaki uygulamasına bir güncelleme yayınlamak isteyen HEY geliştiricileri, Apple göre reddedilerek, uygulamanın App Store kurallarına yerinde olmadığı açıklamasıyla karşılaştılar.

Apple, bu konuda uzun bir metni de HEY ekibi ile paylaşmış durumda. Başvuru Formu  üzerinden abone olma seçeneğinin bulunmadığını da bildiren Apple, uygulamanın daha bir dizi eksiği olduğunu iletiyor. Ama işin perde ardındaki, Apple'ın HEY uygulamasından beklediği yüzde 30'luk komisyonu elde edemediği var. Uygulama üzerinden kayıt olma seçeneği bulunmadığı ve uygulama içi satın alım işlevlerinin yer almadığı gerekçesiyle komisyonu elde edemediğini savunan Apple, böylece bu uygulamayı şimdilik reddetmiş durumda.

Apple'ın bu hamlesi, kuşkusuz daha önce aynı sorunu yaşamış kullanım şirketlerini de bir araya getirmiş durumda. görünen o ki yeniden ortalık kızışacak. Bakalım Apple, bu tavrından imtiyaz verecek mi...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER