Apple, mağazalarını tekrar kapatıyor

Apple, güya ABD'de George Floyd'un ölümü üzerine ülke çapında meydana çıkan protestolar nedeniyle satış mağazalarının çoğunu geçici olarak kapattı.

Apple, mağazalarını tekrar kapatıyor

Apple, güya ABD'de George Floyd'un ölümü üzerine ülke çapında meydana çıkan protestolar nedeniyle satış mağazalarının çoğunu geçici olarak kapattı. Söylenene tarafından işyeri, çalışanlarını ve müşterilerini göstericiler arasına karışan yağmacılardan korumak için bu adımı attı.

9to5Mac'e bir izah etme yapan Apple, şunları söyledi: "Ekiplerimizin sağlığı ve güvenliği göz önünde bulundurularak, ABD'deki bir dizi mağazamızı Pazar günü kapalı tutma kararı aldık."

Floyd ve öteki Afrika kökenli Amerikalıların ABD polisinin ellerinde can vermesi nedeniyle on binlerce birey, şu an ABD sokaklarında protestolar düzenliyor. Gösteriler nedeniyle ABD'de şu an en az 25 şehirde sokağa çıkma yasağı duyuru edilmiş durumda. Bu şehirlere Philadelphia, Los Angeles ve Floyd'un bir polis memuru göre yere yatırılarak ayakla, boğazına basılarak öldürüldüğü Minneapolis de var.

Yeni kapama kararı gelmeden önce Apple, korona virüsü nedeniyle ABD'de kapattığı 271 mağazanın 100'ünü her yerde açmayı planlıyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER