Apple, mağazalarını tekrar kapatıyor

Apple, iddiaya göre ABD'de George Floyd'un ölümü üzerine ülke çapında çıkan protestolar nedeniyle satış mağazalarının çoğunu geçici olarak kapattı.

Apple, mağazalarını tekrar kapatıyor

Apple, iddiaya göre ABD'de George Floyd'un ölümü üzerine ülke çapında çıkan protestolar nedeniyle satış mağazalarının çoğunu geçici olarak kapattı. Söylenene göre firma, çalışanlarını ve müşterilerini göstericiler arasına karışan yağmacılardan gözetmek için bu adımı attı.

9to5Mac'e bir yorumlama yapan Apple, şunları söyledi: "Ekiplerimizin sağlığı ve güvenliği göz önünde bulundurularak, ABD'deki bir dizi mağazamızı Pazar günü kapalı tutma kararı aldık."

Floyd ve diğer Afrika kökenli Amerikalıların ABD polisinin ellerinde can vermesi sebebiyle on binlerce kişi, şu lahza ABD sokaklarında protestolar düzenliyor. Gösteriler sebebiyle ABD'de şu lahza asgari 25 şehirde sokağa çıkma yasağı bildiri edilmiş durumda. Bu şehirlere Philadelphia, Los Angeles ve Floyd'un bir polis memuru göre yere yatırılarak ayakla, boğazına basılarak öldürüldüğü Minneapolis de var.

Yeni kapama kararı gelmeden önce Apple, korona virüsü nedeniyle ABD'de kapattığı 271 mağazanın 100'ünü baştan açmayı planlıyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER